Rusia

articolul anterior articolul urmator

Ministerul rus de Externe ia în derâdere interdicţia Comitetului Olimpic Internaţional: „Planul B de a izola Rusia”

10
7 Dec 2017 03:58:07
Autor: Laurenţiu Sirbu
Membrii echipei de bob a Rusiei ce a participat la Sochi a fost exclusă pe viaţa din sport/ Foto: EPA
Membrii echipei de bob a Rusiei ce a participat la Sochi a fost exclusă pe viaţa din sport/ Foto: EPA

Decizia Comitetului Olimpic Internaţional (COI) împotriva echipei olimpice a Rusiei este doar planul B de a izola Rusia, pentru că toate celelalte încercări au eşuat, a afirmat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Conform diplomatului rus, după speranţele ca Jocurile Olimpice de la Sochi să se transforme într-un eşec a eşuat, planul B, pe care-l vedem acum, a fost pus în acţiune. „Atacurile se duc pe multe fronturi. Aceasta este o ofensivă purtată pe scară largă”, a afirmat Zakharova. „Consider că acest lucru se datorează faptului că încercarea evidentă de a izola Rusia, ce a fost declarată ca „marşul împotriva Rusiei” a eşuat. Încercările de a izola Rusia s-au frânt, însă dorinţa, eforturile şi oportunităţile au rămas în continuare”.

„Observăm, într-un cadru larg, campania agresivă împotriva Rusiei purtată pe mai multe direcţii”, a subliniat diplomatul rus. Aceasta a enumerat, ca parte a acestei campanii, presiunile asupra organizaţiilor de media ale Rusiei internaţionale, războiul împotriva monumentelor în „încercarea de a rescrie istoria şi a şterge importanţa contribuţiei Uniunii Sovietice la înfrângerea nazismului”, încercările de a convinge opinia publică internaţională că teroriştii din Siria au fost eliminaţi de Statele Unite şi nu de către Rusia. „Acest lucru nu are niciun sens, dar observăm acest lucru”, a adăugat acaesta.

„Acelaşi lucru se întâmplă şi în sport”, a subliniat Zakharova. „Observăm acuzaţii lipsite de dovezi şi decizia de a interzice sportivilor ruşi participarea la Olimpiadă. Acesta este un exemplu clar de răspundere colectivă, ce este aplicat atleţilor ruşi. Toate acestea sunt încercări de a împinge Rusia afară din sportul mondial”. oficialul rus a adăugat că problema dopingului a existat de multă vreme, cu mulţi atleţi din multe ţări găsiţi vinovaţi, însă niciodată nu a existat un asemenea răspuns din partea COI şi a altor oficali din lumea sportului.

Comitetul Olimpic Internaţional a acuzat Rusia de instituirea unui program sistematic de doping, ce a funcţionat în special la Olimpiada de la Sochi. Cu toate acestea, COI va permite sportivilor ruşi să participe la aceste jocuri, însă le este interzis să concureze sub steagul Rusiei. O treime dintre medaliile câştigate la Olimpiada de la Sochi de sportivii ruşi au fost retrase de organismele internaţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Iris IRIS
7.12.2017, 05:23:01

Mesaj pentru Impreiul Federatiei Ruse - noi nu va atacam , numai va izolam !

+1 (1 vot)
Ivan Turbinca
7.12.2017, 08:33:27

Minciunile occidentului impotriva Rusiei,pt inlaturarea concurentului politic,economic si chiar sportiv.Excluderea unui concurent puternic,cum este Rusia,v-a minimaliza "victoriile"celorlanti participanti!

+1 (3 voturi)
TITI DURU
7.12.2017, 10:56:20

Numai o organizatie (COI) criminala si corupta poate lu-a asa o decizie.

+1 (3 voturi)
TITI DURU
7.12.2017, 11:03:49

Când ne uităm la infracțiunile de dopaj ale țărilor în sporturile olimpice și la numărul sportivilor pe care îi trimit la Jocurile Olimpice, găsim următoarele: Italia: 104 infracțiuni cu 284 sportivi; Rusia: 91 infracțiuni cu 436 sportivi; India: 67 infracțiuni cu 83 de sportivi; Franța: 50 infracțiuni cu 330 de sportivi; China: 46 infracțiuni cu 396 sportivi; Turcia: 35 infracțiuni cu 114 sportivi; Brazilia: 31 infracțiuni cu 258 sportivi; Iran: 29 infracțiuni cu 53 de sportivi; Africa de Sud: 27 infracțiuni cu 125 de sportivi; Belgia: 25 infracțiuni cu 115 sportivi. Daca cei mai iubiti dintre pamanteni nu sunt pe lista nu inseamna ca ei nu se dopeaza,ei stiu si sunt ajutati cum sa nu fie prinsi.

0 (2 voturi)
TITI DURU
7.12.2017, 11:05:58

procente : India 81% Iran 55% Italia 37% Turcia 31% Africa de Sud 22% Belgia 22% Rusia 21% Franța 15% Brazilia 12% China 12%

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările