Rusia

articolul anterior articolul urmator

Moscova ameninţă Kievul că va trimite arme separatiştilor din Donbas

17
4 Aug 2020 10:55:08
Autor: Viorica Marin
Luptători separatişti pro-ruşi din Donbas
Luptători separatişti pro-ruşi din Donbas

Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru relaţia cu CSI din Duma de Stat de la Moscova, a avertizat că Rusia va furniza arme în Donbas, dacă Statele Unite vor acorda asistenţă militară Ucrainei. Ministrul ucrainean al apărării, Andri Taran, a declarat că ameninţările Federaţiei Ruse privind furnizarea de arme în Donbas reprezintă dovezi clare ale unei agresiuni armate directe şi ale susţinerii acordate teroriştilor.

 
Demnitarul ucrainean a făcut această declaraţie după ce parlamentarul rus, Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru relaţia cu CSI din Duma de Stat de la Moscova, a avertizat că Rusia va furniza arme în Donbas, dacă Statele Unite vor acorda asistenţă militară Ucrainei. Potrivit ministrului de la Kiev, sunt şapte ani de când Rusia desfăşoară un război împotriva Ucrainei şi, în tot acest timp, în Donbas a ajuns o cantitate mare de arme.
 
"Este vorba despre 480 de tancuri, peste 900 de vehicule blindate, aproximativ 450 de tunuri şi obuziere, circa 300 de mortiere, 210 sisteme de lansare de rachete, aproximativ 700 de echipamente de apărare aeriană, circa 450 de arme anti-tanc. Rusia foloseşte toate aceste arme în ostilităţi împotriva Ucrainei. Armele ruseşti au fost aduse în Ucraina printr-un segment necontrolat al frontierei statului nostru" - a explicat ministrul ucrainean al apărării.
 
Totodată, demnitarul a subliniat că aceste arme şi echipamente militare sunt utilizate nu numai împotriva armatei ucrainene, ci şi împotriva populaţiei civile din Donbas. "Prin urmare, dacă Rusia vrea să furnizeze şi mai multe arme, atunci aceasta este o dovadă clară a unei agresiuni armate directe şi a susţinerii la nivel de stat a unor activităţi teroriste" - a mai declarat ministrul. În ceea ce priveşte ajutorul militar străin acordat Ucrainei, Taran a precizat că partea ucraineană primeşte acest ajutor în cadrul tratatelor internaţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Online Socrates
4.08.2020, 11:32:25

... Moskova informeaza Kievul , (citeste maidanezii instaurati acolo de catre Vacarul Amerikan) in urma amenintarilor venite de peste Ocean privind sprijinirea Guvernului Maidanez cu armament letal in valoare de 300 milioane de dolari, anual.

+3 (7 voturi)
Găvrilă
4.08.2020, 12:27:26

cepaiev online. Ai cam facut gusa de cand cu pandemia asta....mai aveti internet pe savuschina?

-5 (7 voturi)
mindrescu costel
4.08.2020, 12:03:13

nasol se suparara rau maimutele de la kremlin

0 (8 voturi)
G M
4.08.2020, 12:29:05

De parcă altfel Kremlinul n-ar furniza arme teroriștilor din estul Ucrainei. Un țar mincinos până în măduva oaselor.

-2 (4 voturi)
Lucifer
4.08.2020, 12:31:14

Ce-o mai vrea şi Rusia? Nu are suficient teritoriu? Veşnic ameninţă şi agresează vecinii şi adversarii. Dar de ce îi e frică, nu scapă.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările