Rusia

articolul anterior articolul urmator

Noi imagini ale interioarelor „Palatului lui Putin”, dezvăluite de fundaţia anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi FOTO VIDEO

1
21 Jan 2022 15:00:04
Autor: Cristina Ene
Noi imagini cu Palatul lui Putin FOTO via Daily Beast
Noi imagini cu Palatul lui Putin FOTO via Daily Beast

Fundaţia Anticorupţie a opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi a lansat un nou video cu imagini reconstruite ale palatului somptuos despre care susţine că ar fi clădit după preferinţele liderului de la Kremlin şi i-ar aparţine prin intermediul unei reţele elaborate de corupţie.

Situat la Marea Neagră, pe litoralul oraşului Gelendzik, este o proprietate fastuoasă cu sală de dans, un cazino, un cinematograf şi o zonă de relaxare cu perne pe podea şi o bară pentru dans, relatează Daily Beast.
 
Imaginile ce apar în noul clip sunt reconstrucţii, care s-au dovedit fidele, după planurile 3D furnizate probabil echipei lui Navalnîi de muncitori la proprietate, după ce aceasta a fost refăcută în urma unei infestări masive cu mucegai.
 
 
Încăperile cu tavane înalte, între care şi o suită ce ar fi destinată preşedintelui rus, o sală de dans şi de lectură, printre alte sunt decorate cu stema fostului Imperiu Rus, un vultur cu două capete, şi arată o opulenţă ce depăşeşte standardele unei simple reşedinţe, indicând preferinţele private ale unei persoane sus-puse, susţine principalul opozant al regimului lui Putin, Aleksei Navanîi aflat în prezent în închisoare.
 
După publicarea primelor imagini cu „palatul lui Putin”, oligarhul rus Arkadi  Rotenberg, un miliardar apropiat de Putin şi aflat sub sancţiuni americane, a pretins că este conacul său.
 
       
„Dacă vă întrebaţi cât a costat palatul lui Putin de lângă Gelendzik, va fi foarte greu să dăm un răspuns, pentru că această proprietate cu tuneluri săpate în stâncă şi teren acoperit de hochei nu este de vânzare. Dar putem estima costurile minime, anume cât s-a cheltuit aici. În total, 100 de miliarde de ruble (1,3 miliarde de dolari). E ceea ce noi numim cea mai mare mită din lume.
 
Fără să exagerăm, este cea mai secretoasă şi păzită proprietate din Rusia. Nu e o casă la ţară sau o reşedinţă. E un întreg oraş, sau mai degrabă un regat. Are ziduri de nepătruns, propriul port, gărzi, biserică, punct de control şi chiar un punct de trecere a frontierei. Este un stat separat înăuntrul Rusiei”, spunea Navalnîi anul trecut, într-un clip de prezentare a palatului lui Putin publicat după încarcerarea sa la întoarcerea în Rusia din Germania, unde a fost transportat pentru tratament după otrăvirea cu Noviciok, un agent neurotoxic.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Zidu
21.01.2022, 15:42:11

Frumos palat !

-1 (3 voturi)
Modifică Setările