Rusia

articolul anterior articolul urmator

Numărul ruşilor care îl apreciază pe Stalin este în creştere. Până şi strănepotul dictatorului e uimit

27
17 Apr 2019 09:30:23
Autor: Viorica Marin
Dictorul sovietic Isif Stalin
Dictorul sovietic Isif Stalin

Numărul ruşilor care îl respectă pe fostul dictator comunist Iosif Stalin a crescut la cel mai înalt nivel din 2001 încoace, potrivit unui sondaj al centrului Levada, dat publicităţii astăzi. Iakov Djugaşvili, strănepotul dictatorului, s-a declarat neplăcut surprins.

70% dintre ruşii intervievaţi au spus că Stalin a jucat un rol total pozitiv sau relativ pozitiv în istoria Rusiei, o creştere faţă de un sondaj similar din 2016, când numai 56% dintre ruşi credeau acelaşi lucru. Numai 19% dintre cei intervievaţi au spus că Stalin a jucat un rol relativ negativ sau foarte negativ în istoria Rusiei, faţa de 30% câţi spuneau acest lucru în sondajul din 2016.
 
Dintre cei 51% dintre ruşi care au o părere personala buna despre Stalin – 4% spun că „simt admiraţie”, 41% vorbesc despre respect” şi 6% au spus că îl plac, pur şi simplu. Este cel mai mare procentaj al admiratorilor lui Stalin de când Centrul Levada a început să facă sondaje asupra acestui subiect. Centrul Levada este independent şi a intervievat un eşantion reprezentativ de 1600 de persoane intre 21 si 27 martie, şi are o marjă de eroare de 3,4%.
 
Iakov Djugaşvili, strănepotul dictatorului sovietic Iosif Stalin, a declarat marţi că a fost neplăcut surprins de faptul că tot mai mult ruşi justifică represaliile sângeroase ale rudei sale şi de gradul de aprobare a activităţii fostului conducător al URSS, informează publicaţiile Moskovski komsomoleţ şi Vzgliad.
 
„Minciunile staliniste şi sovietice au transformat oamenii în nişte monştri din punct de vedere moral şi în nişte degeneraţi, care cred cu sinceritate că marile ţeluri pot fi atinse pe calea crimelor comise de cei care sunt obligaţi să lupte cu crima şi infracţionalitatea, adică de angajaţi ai statului. Este cel mai important aspect pentru mine din această ştire“ cu privire la rezultatele sondajului Levada-Ţentr, a declarat el.
 
Epurările politice în masă au început în URSS la sfârşitul anilor 1920 şi au durat până la începutul anilor 1950. Din 1921 până în 1954, 3.777.380 de persoane au fost vizate de campania de represiune stalinistă, din care 642.980 au fost executate, potrivit statisticilor oficiale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
17.04.2019, 09:47:47

Zicem ca omenirea evolueaza, nu? ...dar sa decazi pana la nivelul epocii de piatra, sa apreciezi seful de trib sangeros...

+1 (1 vot)
Radu Mircea
17.04.2019, 09:51:20

# Pina la urma Tatuca Stalin era un bunic simpatic care n-a omorit decit vreo 10.000.000 de ucrainieni pe care ia lasat sa crape de foame , si inca vreo 10.000.000 in razboi , da' astia au fost de toata mina incepind cu rusi , nemti , polonezi , cehi , slovaci , romani , unguri , ma rog , un om drept ce nu s-a uitat la nationalitate , sex , religie , stare materiala , de la fasha la barba aalba ia ras pentru maretia Uniunii Sovietelor . Sunt semne ca si ultimii supravietuitori ai marelui razboi au dat coltul si cei ramasi pun botul la propaganda noului Fuhrer de la Mascova .

+4 (4 voturi)
_Turbatu_
17.04.2019, 10:40:28

Se vede ca muscalii au ADN-ul de criminal in ei. Altfel, cum poti sa fii de acord cu un criminal care a trimis zeci de milioane de oameni in gulag si alte milioane la executie? Fie nu-si cunosc propria istorie, ceea ce e mai grav, fie sunt slab educati, fie sunt pur si simplu criminali.

+2 (4 voturi)
Lucifer
17.04.2019, 10:45:41

Este normal, sub Stalin Imperiul Rus a ajuns de la Berlin la Vladivostok. Acum e mai mic, doar de la Nipru la Vladivostok, dar şi aşa e prea mare, deşi Putin vrea să-l mărească din nou.....

+1 (1 vot)
dominic paul
17.04.2019, 11:21:19

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență. Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă și a devenit tot mai frecventă o dată cu creșterea longevității. Wikipedia

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (27)