Rusia

articolul anterior articolul urmator

O membră a trupei Pussy Riot a dispărut după ce a fost mutată la un alt penitenciar

2
3 Nov 2013 03:32:48
Autor: Antonio Glodeanu
O membră a trupei Pussy Riot a dispărut după ce a fost mutată la un alt penitenciar. FOTO: Reuters.
O membră a trupei Pussy Riot a dispărut după ce a fost mutată la un alt penitenciar. FOTO: Reuters.

Nadezhda Tolokonnikova, una dintre membrele trupei punk „Pussy Riot”, închisă într-un penitenciar din Rusia, nu a mai fost văzută de membrii familiei sale, după ce autorităţile au încercat să o mute la un alt penitenciar, scrie BBC.

Condamnată în 2012 la doi ani de muncă forţată, cântăreaţa rusă, în vârstă de 23 de ani, a anunţat că intră în greva foamei la începutul lunii octombrie, denunţând condiţiile din detenţie. Cu zece zile în urmă, Tolokonnikova a fost mutată de la penitenciarul actual din Mordovia, situat la circa 500 de kilometri de Moscova, la o închisoare din Chelyabinsk.

Potrivit soţului acesteia, Pyotr Verzilov, cântăreaţa rusă a fost ultima dată văzută pe data de 21 octombrie, atunci când a fost urcată de autorităţile ruse într-un tren. Ea a mai fost ulterior observată de un călător în oraşul Chelyabinsk, din Munţii Ural.

Potrivit legilor ruse, membrii familiei trebuie informaţi asupra oricărui transfer al deţinutului.

Pyotr Verzilov a menţionat pentru site-ul Buzzfeed că în opinia sa autorităţile de la Moscova au dorit să o mute la o nouă închisoare pentru a o ascunde de opinia publică.  „Vor să o izoleze de lume”, a spus acesta.

De asemenea, soţul cântăreţei a mai declarat că soţia sa este slăbită în urma grevei de foame, adaugând că oficialii ruşi încearcă să o pedepsească din cauza protestelor ei.

Nadezhda Tolokonnikova mai avea de stat în închisoare mai puţin de şase luni până la eliberarea sa. Ea este una dintre cele trei membre judecate anul trecut pentru că au interpretat o piesă rock într-o biserică ortodoxă din Rusia, promovând un mesaj împotriva lui Vladimir Putin.


Citeşte şi:

Instanţa din Rusia respinge cerea de eliberare condiţionată a uneia dintre membrele trupei punk Pussy Riot

Un tribunal din Rusia a respins cerea de eliberare condiţionată a uneia dintre membrele trupei punk Pussy Riot, închisă pentru huliganism, potrivit presei locale.
 
O membră a trupei Pussy Riot intră în greva foamei şi denunţă condiţiile din penitenciarul în care este închisă
 
Într-o scrisoare deschisă publicată de The Guardian, Nadejda Tolokonnikova, una din cele trei membre ale Pussy Riot care au fost condamnate în 2012 la doi ani de muncă forţată în urma acuzaţilor de huliganism şi blasfemie, descrie condiţiile din închisoarea pentru femei din Mordovia.
 
Eliberarea rusoaicelor de la Pussy Riot, cerută de peste 100 de nume mari ale muzicii
 
Paul McCartney, Elton John, Pete Townshend, Bryan Adams, Madonna, Adele şi membrii formaţiilor U2, The Clash şi Coldplay se numără printre cei peste 100 de artişti internaţionali care cer eliberarea din închisoare a celor două tinere din grupul Pussy Riot, informează hollywoodreporter.com.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

. eXorqist
3.11.2013, 17:03:00

statul mofioto-democratic rus, visul guvernantilor actuali ca alternativa la dictatura UE...

+1 (3 voturi)
Ursul Carpatin
3.11.2013, 19:55:17

Niste domnisoare frustrate mintal...

-1 (1 vot)
Modifică Setările