Rusia

articolul anterior articolul urmator

O organizaţie media a depus o plângere împotriva Rusiei la CEDO

2
16 Apr 2021 16:54:28
Autor: Ion Gaidau
Redacţia din Moscova a postului RFE/ RL FOTO TASS
Redacţia din Moscova a postului RFE/ RL FOTO TASS

Biroul din Moscova al postului Radio Free Europe/ Radio Liberty (RFE/RL) a anunţat joi că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu amenzile primite din partea autorităţilor ruse, informează Reuters.

RFE/ RL, un post finanţat de Statele Unite, a fost amendat masiv în acest an în Rusia pentru faptul că nu s-a identificat drept „agent străin” în materialele sale, aşa cum prevede o lege introdusă sub regimul Putin.

Potrivit RFE/ RL, autorităţile ruse aplică aceste amenzi pentru a o forţa să părăsească ţara.

Autorităţile ruse au clasificat RFE/ RL drept „agent străin” în 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio.

Conform legii actuale, autorităţile ruse pot clasifica drept „agenţi străini” organizaţii nonguvernamentale şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului sub motivul că ar face activităţi politice cu finanţări externe. În realitate, legea este folosită împotriva entităţilor care critică abuzurile puterii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

M Costi
16.04.2021, 17:44:04

"...RFE/ RL, un post finanţat de Statele Unite...Autorităţile ruse au clasificat RFE/ RL drept „agent străin” în 2017..." !?! Aici , rusii gresesc grav , CIA nu poate fi considerat „agent străin” in Rusia , ci de-al casei , la fel cum este Russia Today , in SUA ...!

0 (2 voturi)
Tarnita
16.04.2021, 19:39:33

Pun pariu ca CEDO va da un verdict ca Radio Europa Libera nu trebuie sa respecte legile din Rusia .

-1 (1 vot)
Modifică Setările