Rusia

articolul anterior articolul urmator

Un zbor de evacuare, anulat înainte de decolare după ce guvernul rus a decis suspendarea tuturor zborurilor internaţionale

10
3 Apr 2020 20:36:41
Autor: Cristina Ene

Zeci de cetăţeni americani sunt blocaţi la Moscova după ce un avion de evacuare către New York a fost consemnat la sol înainte de decolare după ce Rusia a anunţat brusc suspendarea zborurilor internaţionale.

Cursa Aeroflot urma să repatrieze cetăţeni americani şi să se întoarcă din SUA cu cetăţeni ruşi.
 
Rusia a anunţat vineri după- amiază că începând de sâmbătă dimineaţa toate zborurile internaţionale către şi dinspre Rusia vor fi sistate.
 
Zborul a fost anulat deşi pasagerii erau deja îmbarcaţi. Unii dintre ei aşteaptă de câteva zile în aeroport ocazia de a lua un zbor spre SUA.
 
 
„Eram deja în aeronavă când operatoarea de zbor ne-a anunţat că nu mai decolăm, zborul a fost anulat de guvernul rus. Nu ni s-a spus nimic. Nu putem nici măcar să ne luăm banii înapoi, ci doar să schimbăm pentru o altă zi. Echivalent cu a spune că nu o să mai zburăm, întrucât nimeni nu ştie când va fi în regulă să călătorim”, spune Nicholas Mackay, un fotograf care trăieşte în Rusia, dar merge în SUA la tatăl lui bolnav de cancer.
 
Un clip distribuit de fratele său surprinde pasageri furioşi după ce au primit vestea.
 
Purtătorul de cuvânt al ambasadei americane a transmis: „Ambasada SUA a aflat de anularea inexplicabilă a cursei Aeroflot către New York. Aeronava era plină de cetăţeni americani nerăbdători să se întoarcă acasă. Aşteptăm explicaţiile Federaţiei ruse. Încercăm să găsim soluţii pentru a-i aduce acasă”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

m wakki
3.04.2020, 21:23:26

foarte bună sistarea tuturor zborurilor internaţionale către şi dinspre rusia să le țină sistate cinci sute de ani de acum înainte

-1 (7 voturi)
Nici nu stiu
3.04.2020, 21:52:40

Rusia și-a abandonat oficial cetățenii peste hotare. Nu mă voi mira dacă Putin va elimina pe cei infectați doar ca el cu trolli săi să se laude altor țări de abilitatea lor de a lupta cu COVID-19

+1 (5 voturi)
Nici nu stiu
3.04.2020, 21:54:03

Comentariu considerat abuziv.

Victor Nagy
3.04.2020, 22:06:33

„ Rusia și-a abandonat oficial cetățenii peste hotare.” „ Cursa Aeroflot urma să repatrieze cetăţeni americani şi să se întoarcă din SUA cu cetăţeni ruşi.” Nu îi abandonează . îi lasă pe mâini ...... mai bune . Nu ați auzit de „america first” ? Nu sunt SUA cel mai avansat stat ?

-4 (4 voturi)
Nici nu stiu
3.04.2020, 22:14:55

Victor Nagy Toate cursele au fost anulate pentru toate țările.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările