Rusia

articolul anterior articolul urmator

Oficial rus: Scopul SUA este „să cucerească Moscova“ cu ajutorul României

60
1 Apr 2015 17:45:47
Autor: Ana Stan
Konstantin Sivkov a declarat că NATO va „cuceri Moscova“ cu ajutorul României
Konstantin Sivkov a declarat că NATO va „cuceri Moscova“ cu ajutorul României

Konstantin Sivkov, preşedintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Rusia, a declarat pentru agenţia rusă de presă „Sputnik“ că NATO va „cuceri Moscova“ cu ajutorul României. O decizie privind echipamentele militare grele care ar putea fi găzduite de România va fi făcută publică în curând, a anunţat generalul Philip Breedlove, în cadrul vizitei sale la Bucureşti.

„Slăbirea economică a Rusiei, pierderea centrului spiritual care a fost reprezentat de ideea comunistă şi alianţele europene cum ar fi Pactul de la Varşovia reprezintă probleme. Rusia pur şi simplu nu poate concura cu NATO şi aliaţii săi“, spune Konstantin Sivkov, preşedintele think-tank-ului rusesc „Academia pentru Probleme Geoplotice“. „Situaţia de azi este mult mai rea decât în urmă cu jumătate de secol“, adaugă Sivkov.
 

SUA vor „să distrugă Rusia“

Anul trecut, în luna decembrie, strategul militar a declarat pentru publicaţia Pravda.ru că scopul final al Statelor Unite ale Americii este „să distrugă Rusia“. Sivkov a acuzat politicienii americani că au comis mai multe crime, inclusiv asupra a 1.200.000 de irakieni. El crede că singurul mod de a pedepsi „elita americană“ de aceste crime este ca armata SUA să fie distrusă.
 
Politicienii americani au comis mai multe crime. Oare vor fi acuzaţi? Cum rămâne cu legea internaţională, cu ONU sau alte organizaţii? Fac ceva?“, întreba Sivkov. El a spus pentru Pravda că ideea că SUA se pregătesc pentru un război serios împotriva Rusiei, folosind rachete este plauzibilă mai ales luând în considerare faptul că America a lansat deja mii de rachete în Iugoslavia şi în Irak.
 

NATO va „cuceri Moscova“ cu ajutorul României

O decizie privind echipamentele militare grele care ar putea fi găzduite de România va fi făcută publică în curând, a anunţat generalul Philip Breedlove, în cadrul vizitei sale la Bucureşti. Unii analiştii politici sunt de acord cu faptul că NATO întăreşte graniţele sale geopolitice şi se pregăteşte de un război de lungă durată cu Rusia, notează publicaţia iraniană „Tasnim“.
 
Potrivit lui Sivkov, aceasta ar fi o parte dintr-o strategie mai amplă a NATO de a securiza graniţele estice câştigate după dizolvarea Pactului de la Varşovia. El crede că alianţa se va folosi de armamentul greu poate pentru „a cuceri Moscova“ într-o lună, în cazul în care nu va fi împiedicată.
 
Dată fiind vecinătatea României de Rusia, avioanele NATO pot fi trimise în puncte cheie din Rusia în doar jumătate de oră, avertizează Sivkov.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

60 Comentarii

Doru Dor
1.04.2015, 18:06:22

Rusia este 'bolnavul' Europei de 65 de ani. O schimbare este binevenita, intrucat acest stat nu a sprijinit niciodata libertatea individuale, doar statalismul, supunerea maselor de catre o elita, coruptia, puterea statala si infractiunea ridicata la nivel de politica de stat. Nu ne dorim un vecin instabil, periculos militar si favorabil baronilor. Vrem democratie, nu coruptie.

+16 (42 voturi)
Taunul 77
1.04.2015, 18:10:28

Bai, asta era! Fara Romania nimeni nu poate cuceri Moscova. Din cauza asta au esuat Napoleon si Hitler. Acum daca le-a dat rusul idei, e o chestiune de timp pana cand americanii cu bravii lor aliati romani il vor alunga pe Putin de la Kremlin. :))))))

+27 (31 voturi)
Panait M
1.04.2015, 18:22:15

Băieții ăștia ruși sunt duși cu pluta zdravăn. Paranoia atinge un nivel grotesc în mințile ăstora. Se ca.ă pe ei de frică că americanii vor să-i distrugă. Mai nou și românii. Altă treabă n-au ăia și nici noi decât să-i ,,distrugem” pe ruși. Ha ha ha! Mai la vale e un alt articol în care nenea ăsta dădea idei cum ar fi foarte bine să dea ei o bombă nucleară într-un vulcan. Ha ha ha! Păi cine pe cine vrea să distrugă? Câți americani amenință Rusia cu bombe nucleare? Rușii ăștia, clar, îs din altă specie. Totuși propagandă de tipul ăsta prinde de minune în mintea rușilor de rând.

+5 (21 voturi)
...
1.04.2015, 18:22:51

Inca e vodca la putere in Rusia. Pai asta nu stie ca in momentul in care ne-am bate cu rusii pe langa vreo bodega in secunda doi ne-am si aliat cu ursul si am si intors armele impotriva americanilor.

0 (18 voturi)
Ivan Purchel
1.04.2015, 18:26:39

Academia ce o reprezinta domnul e o organizatie obsteasca.Un oficial domnul nu poate fi. Asemanatoere academii in Ruasia sunt multe.Indrugarile academicianului sa nu fie verzi si uscate.Presedintele,dupa saitul oficial al acestei academii, e un oarecare Palii. ???

-4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (60)

Modifică Setările