Rusia

articolul anterior articolul urmator

Omicron face „victime” în Rusia. O reţea de clinici oftalmologice ar putea avea serioase probleme, urmare a apariţiei noii variante a Covid-19

2
3 Dec 2021 01:04:11
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Şeful reţelei de clinici „Omicron” cere OMS interzicerea utilizării numelui noii tulpini de covid. Alexander Padar, a spus că avocaţii săi sunt optimişti cu privire la rezultatele unui litigiu, deoarece situaţia poate afecta negativ profiturile clinicii.

Conducerea reţelei de centre oftalmologice Omicron din Rusia a intentat un proces împotriva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cerând interzicerea folosirii cuvântului omicron în contextul infecţiei cu coronavirus. Acest lucru a fost anunţat joi de fondatorul şi directorul general al reţelei, Alexander Padar, la postul de televiziune Russia-24 .

"Cerem ca OMS să nu mai folosească cuvântul omicron în contextul coronavirusului, în Federaţia Rusă. Am depus o cerere deoarece Omicron este marca noastră înregistrată în domeniul asistenţei medicale", a spus el.

Potrivit lui Padar, avocaţii sunt optimişti cu privire la perspectiva unui litigiu, deoarece situaţia ar putea afecta negativ profiturile. „Dacă această tulpină devine cu adevărat letală şi răspândirea ei va avea un efect la scară largă, atunci, desigur, din punct de vedere financiar vom avea pierderi”, a explicat el şeful reţelei de clinici Omicron, din Rusia. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Brave.com
3.12.2021, 02:08:40

Si io credeam ca orthodoxii sunt imuni...

+10 (10 voturi)
Ionel Marcu
3.12.2021, 10:08:11

Prea târziu, numele ăsta e deja consacrat! S-a întâmplat din cauza Chinei, OMS s-a ferit să lovească în chinezi, folosind litera grecească xi, care era la rând și a sărit la omicron, lovind în ruși. La următoarea mutație să sară direct la omega, poate va fi ultimul virus Corona. Similar s-a întâmplat la debutul Pandemiei, când denumirea de Coronavirus a lovit puternic în vânzarea berii mexicane Corona. O fi dat faliment. Și clinica Nera din Reșița e în pragul falimentului, nu mai are niciun pacient după „tratarea” lui Petrică Mîțu Stoian.

+9 (9 voturi)
Modifică Setările