Rusia

articolul anterior articolul urmator

OMS a suspendat procesul de aprobare a vaccinului rusesc Sputnik V. Care este motivul?

12
17 Sep 2021 12:37:08
Autor: Viorica Marin

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) spune că forul mondial şi-a suspendat procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, după ce au fost descoperite o serie de încălcări ale producţiei în timpul unei inspecţii în Rusia, la începutul acestui an.

Jarbas Barbosa, director adjunct la Organizaţia Pan Americană a Sănătăţii (biroul regional al OMS pentru America) a sugerat la 15 septembrie că ar fi necesare noi inspecţii la una dintre fabricile în care se fabrică vaccinul rusesc înainte ca el să fie aprobat pentru utilizare în situaţii de urgenţă. Fabrica „trebuie să ia notă, să facă modificările necesare şi să fie pregătită pentru noi inspecţii. OMS aşteaptă ca producătorul să trimită ştiri că fabrica a înlăturat neajunsurile ”, a spus Barbosa.
 
Într-un raport publicat în iunie, OMS a spus că a constatat mai multe încălcări la o fabrică deţinută de compania farmaceutică rusă Pharmstandard în oraşul Ufa, inclusiv în ceea ce priveşte „implementarea măsurilor adecvate pentru a atenua riscurile de contaminare încrucişată”. Ulterior, fabrica a spus că a abordat aceste preocupări.
 
Rusia şi-a depus cereri de aprobare pentru vaccin atât la OMS, cât şi la Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) în februarie, după ce rapoarte apărute în jurnalul medical The Lancet au arătat că vaccinul este sigur şi 91,6% eficient împotriva COVID-19. În ciuda lipsei de aprobare, Sputnik V a fost utilizat în mai multe ţări din întreaga lume, inclusiv în R. Moldova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

mache
17.09.2021, 12:43:46

rusii nu sunt in stare sa produca nimic ca lumea. in ultima 100 de ani n-au produs un toaster de calitate. chiar daca reusesc sa mai inventeze cate ceva, Ivan vodka strica tot. Sputnik a fost livrat cu alte bacterii in multe tari. In Brazilia au descoperit ca odata cu vaccinul lor te imbolnaveai de alte chestii. e vorba de tehnologie invechita si neglijenta chestii tipice.

+12 (18 voturi)
ion ion
17.09.2021, 13:22:48

"e vorba de tehnologie invechita si neglijenta chestii tipice" Vorbesti si tu ca sa nu adormi....

-17 (17 voturi)
STARK ALEXANDRE
17.09.2021, 14:01:01

Dar tu ai sentimentul cà iesti treaz ? Argumenteazà barimi putin ... pfffffffffffffff....

+1 (3 voturi)
GRIGORIU Grieg
17.09.2021, 14:02:58

Da, cuvantul ales, "sa produca", e bine ales. Sa inventeze lucruri pot, ca mai sunt si pe la ei oameni destepti. Dar cand vine momentul sa produci in serie, ieftin si de calitate, nu sunt in stare. Nu-mi vine in minte decat un singur produs rusesc care e decent si a avut ceva succes in strainatate, antivirusul Kaspersky. Evident mai reusesc sa exporte gaze, materii prime si russian brides. In rest, absolut nimic, si nu e vorba de o bariera ideologica, produsele chinezesti au invadat lumea, este vorba de imposibilitatea lor de a muta de pe masa proiectantului sau inventatorului pe banda de productie, obiectul respectiv. E ceva care se poate repara/imbunatati dar deocamdata nu par prea preocupati de asta.

+8 (14 voturi)
STARK ALEXANDRE
17.09.2021, 13:58:57

EXCCELENTA VESTE !!!! BRAVO .

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările