Rusia

articolul anterior articolul urmator

Opozanţi arestaţi la Moscova, la o manifestaţie în favoarea unor „alegeri drepte”

14
14 Jul 2019 22:11:09
Autor: News.ro
Opozanţi arestaţi la Moscova, la o manifestaţie în favoarea unor ”alegeri drepte” (Foto: Twitter)
Opozanţi arestaţi la Moscova, la o manifestaţie în favoarea unor ”alegeri drepte” (Foto: Twitter)

Mai mulţi opozanţi ruşi au fost arestaţi de poliţie duminică, la Moscova, în timpul unei manifestaţii de protest faţă de eliminarea unor candidaţi independenţi din alegerile locale în spetembrie, potrivit unui jurnalist al agenţiei franceze de presă, relatează AFP.

La manifestaţie, care nu a fost autorizată de către autorităţi, au participat aproape 2.000 de persoane, iar duminică seara au fost arestate peste zece persoane, inclusiv organizatorii - Liubov Sobol, Ilia Iaşin şi Ivan Jdanov -, aliaţi ai principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi.

Protestatarii reporşează Comisiei Electorale faptul că blochează în mod automat candidatura unor opozanţi şi independenţi în scrutine prevăzute în septembrie, afirmând că o parte a semnăturilor susţinătorilor lor, necesare pentru a putea candida, au fost falsificate.

Manifestanţi, care scandau ”Acesta este oraşul nostru!”, au bătut în mod simbolic, pe rând, la uşile masive ale Primăriei Moscovei, înainte de a se duce în faţa sediului Comisiei Electorale.

”În Moscova, ei retrag candidaţi independenţi. Trebuie ca acest primar (Serghei Sobianin) cinic şi mincinos să ne audă vocea”, a declarat opozantul Ilia Iaşin, reţinut la sfţrşitul manifestaţiei.

Luibov Sobol, o aliată a opozantului Aleksei Navalnîi, arestată la rândul său, a anunţat sâmbătă că intră în greva foamei, pentru a denunţa blocarea candidaturii sale din cauza unor acuzaţii de falsificare a semnăturilor.

”Ei fură alegerile, ei ne fură viitorul. Eu nu mă voi preda, voi lupta până la capăt”, a declarat ea.

Precedentele alegeri locale şi regionale din Rusia au fost marcate de un important recul al partidului aflat la putere, Rusia Unită, pe fondul unor nemulţumiri provocate de stagnarea nivelului de trai şi de o creştere nepopulară a vârstei de pensionare.

Puterea a pierdut anul trecut - în favoarea comuniştilor şi naţionaliştilor - mai multe regiuni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

ion damian
14.07.2019, 22:34:52

vor fi dusi in siberia fiindca are alerggie la cuvantul democratie si drepturile omului.multi dintre ei au fost arestati deja !

-3 (3 voturi)
ion damian
14.07.2019, 22:35:38

putin are alergie

-3 (3 voturi)
Comisaro Cattani Mihai
14.07.2019, 23:58:34

are asa alergie usa si ue la democratie de ne-a bagat fortat,dictatorial in nato-ue fara referendum

+1 (3 voturi)
Lombardi Antonio
15.07.2019, 02:34:37

"alegeri libere" ? Adica daca nu a iesit cum vor ei , inseamna ca nu au fost "alegeri libere" Este exact mentalitatea stingii pesediste americane cu comunista pelosi, care continua isteria impotriva lui Trump deoarece clintoneasa a pierdut . "Opozitia" asta pe cine reprezinta de fapt ? De ce nu se duc la vot sa-si voteze candidatu' ? Investigati bine cine ii finanteaza , nu m-as mira sa fie mina lui soros si aici, ca sa destabilizeze

+2 (4 voturi)
din Laho Timisorean
15.07.2019, 07:23:08

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (14)