Rusia

articolul anterior articolul urmator

Opoziţia rusă protestează împotriva  „fraudelor colosale” de la alegerile pe care Vladimir Putin le consideră o „victorie convingătoare” VIDEO

16
25 Sep 2021 19:08:00
Autor: Lizeta Oprea
Proteste Rusia
Proteste Rusia

Peste 1.000 de ruşi au manifestat sâmbătă la Moscova, la apelul Partidului Comunist, în semn de protest faţă de ceea ce criticii Kremlinului denunţă drept fraude masive în ultimele alegeri legislative, în timp ce Vladimir Putin salută o „victorie convingătoare”, relatează AFP.

Lideri din cadrul Partidului Comunist au susţinut discursuri într-o Piaţă Puşkin înţesată, în faţa unei mulţimi compacte şi calme, denunţând un scrutin „furat”, potrivit unui corespindent AFP la faţa locului.

Vladimir Putin a salutat, sâmbătă, o ”victorie convingătoare” şi a apreciat că democraţia rusă se consolidează, la o întâlnire cu liderii celor cinci partide care au obţinut mandate în Parlament.

Valeri Raşkin, prim-secretarul filialei Partidului Comunist la Moscova, a apreciat că Partidul lui Putin ”Rusia Unită a furat mandate de deputat”.

El a denunţat, în faţa mulţimii, ”o fraudă electorală colosală la Moscova”.

Înaintea acestei manifestaţii - neautorizată de către autorităţi -, forţe de ordine au arestat mai mulţi activişti politici, între care Serghei Udalţov, liderul unui partid de stânga radicală, potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în monitorizarea manifestaţiilor în Rusia.

Un important dspozitiv poliţienesc a fost desfăşurat în Piaţa Puşkin, însă forţele de ordine nu au încercat să disperseze manifestaţia.

Poliţia a difuzat, însă, muzică la volum mare, pentru a acoperi discursurile susţinute de către manifestanţi.

„Putin este un hoţ”, au scandat manifestanţii, care au îndemnat la eliberarea deţinuţilor politici.

Unii au agitat pancarte prin care cereau renumărarea voturilor, iar alţii şi-au exprimat susţinerea faţă de opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi, care nu a putut participa la scrutin, după ce mişcarea sa a fost clasificată drept ”extremistă” de către justiţie, a pus la punct o strategie prin care i-a îndemnat pe ruşi să voteze cu cei mai bine plasaţi candidaţi - cel mai adesea comunişti - să-i înfrângă pe cei ai puterii.

Potrivit opoziţiei, acest „vot inteligent” s-ar fi bucurat de un mare succes la Moscova, însă ar fi fost contracarat prin fraude electorale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

freeson freeson4
25.09.2021, 19:19:38

Și la Lubyanka, tot cu muzica la maxim rezolvă "problemele"... 🙂

+5 (9 voturi)
Groza Carmen
25.09.2021, 20:16:46

Foarte bine că protestează și își apără drepturile, credeam că s-au resemnat cu toții!! Putin, go to rest!!

-10 (12 voturi)
IonIon Codreanu
25.09.2021, 19:43:36

Puțin spus, alegeri fraudate... Au fost eliminate TOATE formațiunile care i se opul lui Putin, pierde dreptul la vot ORICINE i se opune! De fapt, în Rusia nu sunt ÎNCĂ alegeri... Nu există competiție electorală. Nu există democrație. Punct.

-2 (6 voturi)
moftronix6
25.09.2021, 20:46:22

Mitingul cică e organizat de Partidul Comunist. Cu participanți civilizați. E un început. Rusia încă nu și a demolat industria. Partidul Comunist poate fi cel mai bun liant al republicilor din Federația rusă. Poate singurul.

-7 (9 voturi)
IonIon Codreanu
25.09.2021, 20:57:58

Elțân l-a interzis, dar Europa a protestat și el l-a re-acceptat...

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările