Rusia

articolul anterior articolul urmator

Pandemia Covid-19. Primarul Moscovei prelungeşte vacanţa de toamnă la două săptămâni. Gripa sezonieră a închis peste 100 de şcoli

1
29 Sep 2020 15:14:25
Autor: Viorica Marin

Primarul din Moscova a anunţat prelungirea la două săptămâni a vacanţei de toamnă a elevilor, ca urmare a creşterii numărului de noi cazuri de contaminare cu coronavirus. Vacanţa va fi între 5 şi 18 octombrie, timp în care părinţii au fost rugaţi să-i ţină pe copii acasă.

Programată să înceapă lunea trecută şi să dureze o săptămână, vacanţa din şcolile moscovite va dura astfel de la 5 la 18 octombrie, "ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare (...) şi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19", a anunţat Sobianin într-un comunicat.
 
Această decizie a fost luată "pentru a evita contactele în exces şi a nu-i expune pe copii riscurilor îmbolnăvirilor", a explicat el. "Cel mai bine ar fi ca vacanţa să fie petrecută în casă sau la reşedinţa secundară" de la ţară, a apreciat primarul Moscovei, îndemnându-i pe elevi să evite centrele comerciale şi să privilegieze pentru plimbări curţile blocurilor unde locuiesc sau cel mai apropiat parc.
 
Rusia a înregistrat oficial marţi 8.232 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, dintre care 2.300 la Moscova, în timp ce pe 2 septembrie Federaţia Rusă a înregistrat 4.952 de contaminări, dintre care 625 în capitală.
 
Confruntat cu o nouă creştere a numărului de contaminări, la fel ca în multe locuri din Europa, oraşul Moscova a cerut deja săptămâna trecută persoanelor în vârstă să se izoleze, iar companiilor să privilegieze telemunca.
 
Din august, numărul infecţiilor a crescut cu aproape 75% din cauza relaxării restricţiilor sanitare şi redeschiderii şcolilor. Rusia are în acest moment peste un milion de infectaţi cu Covid-19 dar numai 20 de mii de decese legate de Covid-19, număr relativ scăzut care se explică prin faptul că foloseşte alte criterii pentru catalogarea deceselor legate de pandemie.
 
111 şcoli au fost închise în Rusia din cauza gripei
 
Creşterea sezonieră a incidenţei gripei în Rusia a dus la închiderea a 111 şcoli pentru carantină, a declarat, luni, un reprezentant al Ministerului Educaţiei. „Potrivit informaţiilor Ministerului rus al Educaţiei, în legătură cu creşterea sezonieră a incidenţei gripei, nu a infecţiei COVID-19, au fost închise pentru carantină 111 şcoli, ceea ce reprezintă 0,13% din numărul total al şcolilor. De asemenea, în unele dintre şcoli, au fost închise pentru dezinfectare doar anumite clase” – au precizat surse din cadrul ministerului rus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Hoban Razvan
30.09.2020, 03:57:00

Deci pentru copilasii sclavilor platiti cu vodca nu e suficient de bun celebru vaccin Sputnik? Vai ... ce dezamagire!

Modifică Setările