Rusia

articolul anterior articolul urmator

Parlamentul rus elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată

1
25 May 2022 15:38:52
Autor: Ion Gaidau
Soldat rus în Ucraina fotografiat într-un tur media organizat de armata invadatoare la centrala Kahovka FOTO EPA-EFE
Soldat rus în Ucraina fotografiat într-un tur media organizat de armata invadatoare la centrala Kahovka FOTO EPA-EFE

Parlamentul rus a adoptat miercuri proiectul de lege care propune eliminarea limitei de vârstă pentru înrolarea în armată. Iniţiativa survine în urma unor pierderi grele suferite în Ucraina.

Proiectul de lege, iniţiat de Rusia Unită, partidul lui Vladimir Putin, a fost votată în prima, a doua şi a treia lectură în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, şi apoi de Senat.
 
„Trebuie să ne consolidăm forţele armate şi să ajutăm Ministerul Apărării. Comandantul nostru suprem face totul pentru a asigura că forţele noastre armate înving, iar noi trebuie să ajutăm”, a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.
 
„Adoptarea acestui proiect de lege va permite atragerea în armată a experţilor din domenii căutate”, a spus la rândul său iniţiatorul acestui demers legislativ, Andrei Kartapolov, citat de AFP.
 
Putin speră să atragă în armată ingineri, specialişti în comunicaţii sau medici.
 
Proiectul de lege propune înrolarea în armata a oricărei persoane care nu a atins vârsta de pensionare, stabilită în prezent în Rusia la 61 de ani şi jumătate pentru bărbaţi.
 
Până acum, primul contract cu armata putea fi semnat de persoane între 18 şi 40 de ani în cazul cetăţenilor ruşi şi între 18 şi 30 de ani în cazul cetăţenilor străini.
 
Deşi autorităţile ruse susţin că noii recruţi nu vor fi trimişi să lupte, totuşi demersul survine în contextul unor pierderi grele suferite de armata rusă în Ucraina. Potrivit celor mai recente estimări, armata rusă a pierdut o treime din efectivele avute în ziua invaziei.
 
Rusia a lansat în aprilie o campanie numit recrutarea de primăvară, cu obiectivul de a încorpora 134.500 de tineri.

În primele zile ale invaziei, Putin a susţinut că armata rusă se bazează în Ucraina doar pe profesionişti, nu şi pe recruţi. Totuşi, în urma ieşirii tot mai multor probe la iveală, Kremlinul a admis în cele din urmă că a trimis recruţi în Ucraina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Hastur
25.05.2022, 16:10:27

"Comandantul nostru suprem face totul pentru a asigura că forţele noastre armate înving, iar noi trebuie să ajutăm".Isi mai aduce cineva aminte de formularile astea pompoase? Asta e Rusia care arata cu degetul spre Occidentul "decadent". Faptul ca au scos limita de varsta arata ce "puternica" a ajuns armat rusa "victorioasa".Maine-poimaine o sa scoata si obligativitatea centrelor de recrutare si o sa-i inroleze direct de la locurile de joaca, hehehehehehe.

+1 (1 vot)
Modifică Setările