Rusia

articolul anterior articolul urmator

Patriarhul rus Kirill a îndemnat credincioşii să se roage pentru ca nimeni să nu poată „distruge Sfânta Rusie“

14
19 Apr 2014 20:55:17
Autor: Alexandra Constanda
Patriarhul Kirill a îndemnat poporul rus să se roage pentru ca nimeni să nu poată distruge „Sfânta Rusie“
Patriarhul Kirill a îndemnat poporul rus să se roage pentru ca nimeni să nu poată distruge „Sfânta Rusie“

În ajunul Paştelui, Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, a îndemnat enoriaşii să se roage pentru ca nimeni să nu poată „distruge Sfânta Rusie“, precizând că astfel de încercări au eşuat în trecut, relatează voiceofrussia.com.

„Din punct de vedere politic, Ucraina este o ţară străină, dar când vine vorba de spiritualitate şi istorie, lucrurile stau diferit. În faţa lui Dumnezeu suntem aceeaşi naţie, practicăm aceeaşi religie ortodoxă, oricât de mult s-a dorit să se creadă altfel“, a spus Patriarhul, adresându-se enoriaşilor înainte de începerea rugăciunii, scrie thevoiceofrussia.com.

El a precizat că „minorităţile religioase sunt respectate, dar că vor continua să susţină că Ucraina este o parte integrantă din Sfânta Rusie, o ţară ortodoxă“. 

Patriarhul Kill a cerut „tuturor credincioşilor Bisericii Ortodoxe Ruse“ să se roage în ajunul sărbătorii creştine „pentru ca oamenii din Rusia să trăiască în Ucraina“ pentru ca Domnul să pacifice ţara ucraineană şi să nu permită „un război intern“, pentru a opri intenţiile celor ce doresc să „rupă în bucăţi Sfânta Rusie“ prin mijloace politice sau prin exercitarea puterii, notează aceeaşi sursă.

„Acest lucru s-a întâmplat în mod repetat în trecut şi nimeni nu a reuşit s-o facă vreodată“, a mai spus Patriarhul. „Iar astăzi, când tentaţia de a face acest lucru prin superioritatea militară şi politică este puternică, noi, copii ortodocşi din Sfânta Rusie, ar trebui să ne rugăm Domnului pentru pacificarea Ucrainei, încetarea violenţelor şi stabilirea păcii“, i-a îndemnat Patriarhul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Gabriel C.
19.04.2014, 21:06:19

Cand la Donetk evreilor li se spune sa declare averea ca daca nu vor fi expulzati, de acolo rusia nu mai e sfanta! Nu a fost niciodata! Ma abtin de la altceva, mai spun doar atat rusii sunt niste cotropitori de tari!

+5 (13 voturi)
Teodorescu Emanuel
19.04.2014, 21:34:14

Draga Parinte Kiril, am ferma convingere ca din Rusia in afara de gaz nu poate veni nimic bun. Discursul tau e unul politic. M-as bucura daca ar fi sfanta. Maine, poimanie ai sa-l declari si pe Putin sfant. De fapt de la Rusia te poti astepta la orice.

+5 (11 voturi)
dobrita sorin
19.04.2014, 21:54:11

Mie imi pare ca lui mos kirill i se vad epoletii de sub sutana...

+8 (14 voturi)
Carmen Florea
20.04.2014, 01:09:20

Exact, un kgbist cu vechime,cam de pe la vreo 20 ani. A 'binecuvantat' tancurile si le-a trimis 'cu mnezeu' in Ucraina. Asta e o dovada in plus ca totu-i o caterinca,o industrie de facut miliarde la negru pe spatele prostimii, dar nici cu ea nu mi-e rusine.

+4 (6 voturi)
iftodie papadie
19.04.2014, 22:01:13

Zis-a Domnul: Mir vsie! Iar nou: Doamne miluieste

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările