Rusia

articolul anterior articolul urmator

„Pe 26 februarie România trebuia să atace Ucraina”. De ce nu au ştiut şi românii acest lucru?

66
27 Feb 2014 09:15:22
Lulea Marius Dorin
Tancuri ruseşti, nu româneşti.
Tancuri ruseşti, nu româneşti.

Pe data de 26 februarie România trebuia să atace Ucraina prin regiunile Cernăuţi şi Odessa. Operaţiunea ar fi fost una ultrasecretă şi s-ar fi numit România Mare. Evenimentul nu a avut însă loc pentru că românii...nu au ştiut de un astfel de eveniment.

Această informaţie este parte componentă a clasicei campanii de dezinformare dusă de serviciile de securitate ruseşti. Nişte aberaţii monumentale sunt prezentate ca fiind de bune şi numai cu scopul de a intensifica tensiunile interetnice.

Cu toate acestea, în timp ce tancurile româneşti stăteau în cazărmi, armata rusă creştea presiunea militară la Sevastopol, dar şi pe toată graniţa de Est a Ucrainei. Nu ar fi fost exclus ca o eventuală incursiune să aibă drept pretext tocmai apărarea independenţei statului vecin.

Conform ziarului rus „Rosvesty”, intervenţia militară s-ar fi făcut fără cunoştinţa NATO şi a celorlalţi parteneri ai României.

Prima iniţiativă ar fi trebuit să vină din partea batalionului Vulturii, al cărui principal scop ar fi fost anihilarea unităţilor mecanizate ucrainene şi punerea sub control al principalelor căi de comunicaţie.

Decizia de intervenţie s-ar fi luat în România pe data de 19 februarie, în plină criză politică. Probabil că Ponta a anulat intervenţia deoarece nu se mai vorbea în acea vreme cu Antonescu.

Planul era ca pe 25 februarie românii din regiunea Cernăuţi să ceară României ajutor pentru a le fi protejată viaţa.

Tot acest plan ar fi cuprins şi cucerirea Insulei Şerpilor.

Acesta este tipul de propagandă utilizat de către Rusia. După cum aţi tot văzut nemulţumiţii rusofili tot strigau către cei care voiau calea europeană:  fasciştii. Cam aşa se spune şi despre românii din Republica Moldova, adică cei care îşi recunosc identitatea românească şi o susţin public.

Sursa basmului (20 februarie 2014): rosvesty.ru 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

66 Comentarii

gogu58
27.02.2014, 09:25:31

Parca si in decembrie 89 Rusia trebuia sa atace Romania. Probabil ca nici rusii nu stiau....

-6 (22 voturi)
Elvis Dubrovschi
27.02.2014, 10:15:25

Ba stiau ei foarte bine.KGB-ul isi trimisese mesagerii cu vreo 2 luni inainte in Romania.Erau in legatura cu grupul bolsevico-mafiot: Brucan-Iliescu-Militaru-Roman-Sergiu Nicolaescu.Si au atacat Romania mediatic.Dezinformarea a fost arma prin care noua clica comunista a fost adusa la putere de sovietici.

+21 (29 voturi)
bonfire bonfire
27.02.2014, 09:26:12

” Forte paramilitare Luxemburgheze sprijinite de intreaga armata, cata iarba, cata frunza a Andorrei, ar fi atacat si incercuit Rusia sprijinite de puternicele forte Surinameze. In fata unei asemenea amenintari, China si Statele Unite s-au retras acceptand rezolutia de securitate impusa de Macao.” Inca o sticla de vodka pentru jurnalistii rusi va rugăm !

+39 (39 voturi)
Zuzubazuka
27.02.2014, 09:55:08

ce tare e Romania frate! Eventual pentru Insula Serpilor ar fi de ajuns cateva barci de pescari din delta, lipoveni cunoscatori de ucrainiana ca sa inteleaga si paznicul de acolo ca e cucerit de Romania

+20 (20 voturi)
calu
27.02.2014, 10:31:21

Prin care parte vroia s-o atace si cu ce?cumva cu burgari de zapada ca ...,slava domnului,aveam zapada la discretie.Noi abia ne taraim ...fasurile la toate capitolele si intentionam sa atacam.Probabil ca aveam de gand sa-i atacam cu cresterea economica,acel tigru al europei.Ce ne place sa ne scarpinam in...dos cu maini americanesti,sa ne...dam mari ca avem...preteni....

+3 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (66)

Modifică Setările