Rusia

articolul anterior articolul urmator

Presa lui Putin, cruciadă împotriva serialului HBO „Cernobîl“

24
4 Jun 2019 18:14:43
Autor: Ştefana Radu
FOTO HBO
FOTO HBO

Deşi serialul „Cernobîl“ produs de HBO este difuzat doar online clienţilor care plătesc pentru vizionarea sa, acesta a devenit o senzaţie naţională în Rusia, unde presa pro-Kremlin a lansat o cruciadă împotriva sa, scrie Moscow Times.

„Komsomolskaya Pravda“ (KP), cel mai popular ziar al Rusiei, a stârnit bănuieli că competitorii centrului nuclear Rosatom ar folosi serialul de televiziune pentru a păta imaginea ţării de putere nucleară.

„Argumente şi Fapte“, o publicaţie populară printre cei mai în vârstă, a catalogat serialul drept „o caricatură, nu adevărul“.
„Singurele lucruri care lipsesc sunt urşii şi acordeoanele“, a spus prezentatorul de ştiri de la postul Rusia-24, Stanislav Natanzon. 

În emisiunea sa, prezentatorul Rusia-24 a citat un articol amplu publicat în KP, în care se arăta că serialul HBO a greşit când a sugerat că autorităţile sovietice se temeau să-şi recunoască greşelile şi că această ezitare a condus la consecinţe groaznice.

Editorialistul pro-sovietic Anatoli Vasserman a oferit, probabil, cea mai naivă părere dintre toate cele care critică serialul: „Dacă anglo-saxonii filmează ceva legat de ruşi, cu siguranţă nu va corespunde adevărului“.

Canalul rus NTV a anunţat deja că va produce propriul serial, în replică la „Cernobîl“, bazat pe premisa că CIA-ul a trimis un agent în zona Cernobîlului pentru a comite acte de sabotaj.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Costica vasile
4.06.2019, 18:25:59

Ce idei au si rusii astia când sunt ridiculizati cu protectia nucleara la o centrala atomoelectrica ! Cum sa recunoasca ei ca si-au batut joc de atatia oameni neanuntand la timp accidentul nuclear si consecintele ce au urmat !Cati oameni au murit cu adevarat ?Cati tineri care au defilat imbracati sumar au murit ? Gorbaciov este ....nevinovat !?! Deci CIA a produs acte de sabotaj....a redus capacitatea reactorului sub limita de siguranta si s-a produs accidentul ! Te apuca rasul !

+17 (23 voturi)
¡Ay, caramba
4.06.2019, 19:16:35

E cu mantă, Costică. Rușii nu spun că agentul a sabotat centrala nucleară de la Cernobîl. Doar că a fost trimis 'în zonă' (și asta e cu schepsis, pentru cineva cu vederi mai largi și Moscova e tot prin zona Cernobîlului) pentru a comite acte de sabotaj. Nu spun pe șleau că le-a și comis și, oricum, sabotaj era și dacă făcea pipi în rezervorul de apă al orașului. Practic, nici n-au spus adevărul, nici n-au mințit, dar ceva tot va rămâne în mintea guțanilor. Se cunoaște școala veche de manipulare bolșevică.

+16 (18 voturi)
Tomescu Tom
4.06.2019, 18:34:32

Pentru episodul cu meteoritul de la Celeabinsk cica este vinovat acelasi agent C.I.A. ! . Posibil si cel de la Tunguska ...nu se stie inca ...sa vedem ce hotaraste partidul ... :)))

+17 (21 voturi)
Nicu_4
4.06.2019, 18:39:29

adica rusii astia vor sa ne spuna ca intalnirea tovaraseasca din bunkarul atomic nu putea fi posibila cum e aratata in serial ,o fi uitat tovarasii rusi vremurile apuse .da aia romani nu prea

+9 (11 voturi)
_wakki m
4.06.2019, 18:49:05

nu lipsesc urșii și acordeoanele, lipsesc sticlele cu trozneală și natașele disperate să se mărite în occidentul ăla putred rasîia, țară de satrapi și robi

+11 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (24)