Rusia

articolul anterior articolul urmator

Putin caută soldaţi în închisori şi firme. Familiile voluntarilor dispuşi să moară în Ucraina ar primi 90.000 de dolari

7
6 Jul 2022 12:04:10
Autor: Alin Ion
Rusia caută soldaţi în închisori şi companii ruseşti FOTO Shutterstock
Rusia caută soldaţi în închisori şi companii ruseşti FOTO Shutterstock

Închisorile şi companiile din Rusia recrutează voluntari pentru a lupta în Ucraina. Deţinuţii care acceptă pot să beneficieze de amnistii, dar şi salarii mari.

Conform publicaţiei Moscow Times, Compania militară Wagner, care are legături strânse cu Kremlinul, ar fi oferit prizonierilor din Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod salarii mari şi posibile amnistii în schimbul a şase luni de serviciu în armată.

Cei care se ocupă de recrutare i-ar fi avertizat pe cei doritori să se înroleze că vor avea o misiune dificilă şi că nu se vor întoarce toţi acasă, ei urmând să se ocupe de detectarea aşa zişilor nazişti. 
Voluntarii din închisori ar fi primit promisiuni verbale că, în cazul decesului, familiile lor vor primi despăgubiri de peste 90.000 de dolari.
 
La o închisoarea din Sankt Petersburg, doar 40 de deţinuţi s-au înrolat, după ce 200 îşi exprimaseră iniţial interesul de a lupta în Ucraina.
 

Se urmăreşte înlocuirea forţelor epuizate

Acţiuni de recrutare au fost sesizate la două şantiere navale administrate de United Shipbuilding Corporation, companie a statului, şi de către compania minieră Metalloinvest a miliardarului Alişer Usmanov.

Cele două companii sunt sub sancţiunile americane, britanice şi ale UE din cauza implicării lor în conflictul din Ucraina.
 
Lucrătorii de la şantierele navale au fost ofertaţi cu contracte cu salarii lunare de 5.300 de dolari, dar cei care au dorit să plece la război este foarte mic,.
 
De asemenea, la mina Lebedinski din oraşul de frontieră Belgorod, se desfăşoară o acţiune de recrutare de câteva luni, conform unui salariat. 
 
Potrivit specialiştilor, acţiunea pare o încercare a armatei ruse de a înlocui forţele epuizate după luptele de uzură pentru capturarea teritoriilor din sudul şi estul Ucrainei.

Vă recomandăm să mai citiţi
 
Lavrov, o nouă declaraţie bizară: Statele lumii să protejeze legile internaţionale
 
Investigaţie jurnalistică: Ruşii trimit în Turcia cereale furate din Ucraina VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Russians, go home
6.07.2022, 12:58:27

De unde sa le dea piticul Putin 90.000 $ ????? Cu greu reuseste sa adune cativa banuti ca sa plateasca zilnic 30 ruble trolilor propagandisti de la St Petersburg, cum ar fi Noah-Brave,com.

+6 (6 voturi)
ionescu ion
6.07.2022, 13:55:39

Promisiuni verbale. Si dupa ce te spulbera pe front o sa spuna ca n-ai murit in lupta, ai murit de cauze naturale in timp ce dormeai. Si nu mai plateste nimic, doar Putin n-o fi fraier sa-si rupa din palat sa dea la muritorii de foame de pe front.

+2 (2 voturi)
Hastur
6.07.2022, 12:59:16

Pai unde sa-i mai caute ca nu cred ca vrea nimeni sa vina voluntar la macelul din Ucraina. Rusia a demonstrat si acum, ca de altfel in in toata istoria ei, ca nu da doi bani pe viata propriilor soldati iar cetatenii rusi stiu asta cel mai bine. Si daca e sa crezi unele stiri majoritatea celor morti in Ucraina sunt declarati disparuti pentru ca statul rus sa nu plateasca sumele compensatorii familiilor. Nu iese fum fara foc, de aceea inclin sa cred ca stirea este adevarata.

+3 (3 voturi)
Road
6.07.2022, 13:38:57

Ati uitat sa va radeti ! Cam pe unde au ajuns nazistii la Herson ? Hi ? Hi hi hi !

-14 (14 voturi)
Vest Romanati
6.07.2022, 13:11:35

Aflăm din surse demne de încredere că Roade buch,zis și Adin s a înrolat voluntar.In caz de deces prin moarte ,cei 90 000 de dolari vor fi vărsați in contul Bisericii în care a fost botezat,de însuși Satan.Familie nu are,nici mama,nici tata,el fiind adus pe lume de o mătușă de a lui.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările