Rusia

articolul anterior articolul urmator

Putin declară că este „imposibil” pentru unele state europene „să renunţe rapid” la petrolul rusesc din cauza „ponderii foarte mari a hidrocarburilor ruseşti”

2
17 May 2022 17:11:46
Autor: News.ro
FOTO Getty Images (Arhivă)
FOTO Getty Images (Arhivă)

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că este ”imposibil” pentru unele state europene ”să renunţe rapid” la petrolul provenit din Rusia, după cum propune Uniunea Europeană, din cauza ”ponderii deosebit de mari a hidrocarburilor ruseşti”.

Statele membre UE negociază în prezent o propunere de embargo asupra petrolului provenit din Rusia în contextul invaziei în Ucraina, însă nu au reuşit să ajungă la un consens în cursul acestei săptămâni din cauza unui drept de veto al Ungariei, care este foarte dependentă de importurile de petrol ruseşti.
 
”Evident, unele state UE, unde bilanţul energetic al ponderii hidrocarburilor ruseşti este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru mult timp de acum înainte, să renunţe la petrolul nostru”, a afirmat Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri televizate cu oficiali guvernamentali şi din domeniul petrolului.
 
Putin a mai spus că sancţiunile impuse de Occident şi un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la o creştere a preţului petrolului la nivel mondial.
 
El a subliniat că, renunţând la aprovizionarea cu energie din Rusia, Europa riscă să plătească pe termen lung cele mai ridicate preţuri la energie din lume, iar competitivitatea industriei europene va fi periclitată.
 
El a mai spus că sancţiunile occidentale au alimentat inflaţia pe întregul continent european.
 
Rusia se confruntă cu o scădere a producţiei de petrol nemaiîntâlnită de la prăbuşirea Uniunii Sovietice din cauza sancţiunilor occidentale, care complică extrem de mult vânzarea petrolului rusesc la nivel global.
 
”Există schimbări colosale pe piaţa petrolului şi a încheia afaceri după cum se proceda înainte, în conformitate cu vechiul model, pare puţin probabil”, a spus Putin, adăugând că este important să se înfiinţeze un lanţ complet de la producător până la cumpărător.
 
El a promis că va aloca un ajutor de stat producătorilor autohtoni de petrol şi va facilita accesul la împrumuturi şi asigurări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

www.brave.com
17.05.2022, 17:29:49

Dar si cand vor renunta veti ajunge ca URSS acum 30 de ani...

-7 (15 voturi)
Tomescu Tom
17.05.2022, 18:18:02

Idiotul ...are impresia că declanșând un haos economic planetar, singura țară căreia îi va merg bine, va fi Rusia ! După criza din ' 33, secolul trecut ..a uitat ce a urmat ..???

+1 (1 vot)
Modifică Setările