Rusia

articolul anterior articolul urmator

Putin a denunţat „ambiţiile imperialiste“ ale NATO, care încearcă să-şi afirme „hegemonia“

10
30 Jun 2022 07:36:21
Autor: Maria Ţaga
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat, miercuri, "ambiţiile imperialiste” ale NATO, despre care a spus că încearcă să-şi afirme „hegemonia” prin conflictul ucrainean.

"Ucraina şi binele poporului ucrainean nu este obiectivul Occidentului şi al NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile interese”, a afirmat Vladimir Putin, în cadrul unei conferinţe de presă la Aşkhabad, capitala turkmenă. "Ţările conducătoare ale NATO doresc (...) să-şi afirme hegemonia, ambiţiile lor imperiale”, a spus el, conform AFP.

Alianţa Atlantică şi "mai presus de toate, Statele Unite au avut nevoie de multă vreme să aibă un inamic extern în jurul căruia să-şi unească aliaţii”, potrivit lui Vladimir Putin. "Iranul nu a fost bun pentru asta”, a spus el. "Le-am dat această şansă, şansa de a-i uni pe toţi cei din jurul lor”, a spus ironic Vladimir Putin.

În schimb, Vladimir Putin a asigurat că nu are nicio problemă cu o posibilă aderare a Finlandei şi Suediei la NATO. „Nu avem probleme cu Suedia şi Finlanda, aşa cum avem cu Ucraina”, a declarat şeful Kremlinului înainte de a adăuga: „Dacă Finlanda şi Suedia vor, lăsaţi-le să adere. Este treaba lor, se pot alătura oriunde doresc”.

Dar „în cazul dislocării de contingente militare şi de infrastructură militară acolo, vom fi obligaţi să răspundem simetric şi să creăm aceleaşi ameninţări la adresa teritoriilor din care emană ameninţările la adresa noastră”, a avertizat Vladimir Putin.

Procesul de aderare pentru Suedia şi Finlanda, care au decis să se alăture Alianţei ca reacţie la ofensiva rusă în Ucraina în desfăşurare din 24 februarie, a fost lansat oficial miercuri, la summitul NATO de la Madrid.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

UnRoman
30.06.2022, 08:15:59

hotul striga hotii Rusia , cu limbajul comunist de lemn , spune despre altii ca au tendinte imperialiste - dar Rusia e cel mai mare imperiu inca in viata ... de voie , de nevoie, celelalte tari au renuntat/pierdut imperiile lor ; Rusia vrea sa si-l mareasca ....

+11 (13 voturi)
Glug
30.06.2022, 09:16:17

Si Imperul NATO ce marime are ?

-13 (15 voturi)
FG D
30.06.2022, 10:05:13

Cam cat mintea ta. Adica nu exista!

+9 (11 voturi)
Vladescu Adrian
30.06.2022, 08:40:56

....a mai existat un latrau la conducerea Rusiei, Leonid Brejnev, care facea la fel, pana cand a si-a bagat tara in faliment!

+13 (13 voturi)
Glug
30.06.2022, 09:28:54

Vladescu Adrian "pana cand a si-a bagat tara in faliment!" Asta in timp ce toata Europa subzista prin Gazul livrat de URSS

-11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările