Rusia

articolul anterior articolul urmator

Putin, despre aderarea Finlandei şi Suediei la NATO: Nu constituie o „ameninţare” pentru Rusia

8
16 May 2022 15:56:27
Autor: Ion Gaidau
Vladimir Putin FOTO Getty Images
Vladimir Putin FOTO Getty Images

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat luni că aderarea Finlandei şi Suediei la NATO nu constituie „o ameninţare” în sine pentru Rusia în cazul în care nu este însoţită de extinderea infrastructurii Alianţei Nord-Atlantice.

„Rusia nu are probleme cu aceste ţări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o ameninţare”, a spus Putin la summitul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).
 
Pe de altă parte, el a ţinut să se împotrivească unei eventuale extinderi a infrastructurii militare a NATO.
 
„Desfăşurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor ţări va antrena evident un răspuns”, a ameninţat liderul de la Kremlin.
 
Vladimir Putin face aceste declaraţii la două zile de la o discuţie telefonică purtată cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto.
 
Parlamentul Finlandei şi cel al Suediei dezbat luni pe tema aderării celor două ţări scandinave la NATO.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

freeson freeson4
16.05.2022, 16:18:44

Hehe! Putler a tot reclamat extinderea NATO, iar acum o dă cotită. 😁 De unde dorea să oprească extinderea, acum tace mâlc. Așa a făcut și cu "denazificarea" lui Zelenski. Acum - nici pâs. Tot așa cu armele NATO care nu ar fi trebuit să ajungă în Ucraina, dar care, iată, curg râuri acolo după declanșarea invaziei. Curg avioanele de transport din țări NATO, din Japonia, din Australia, din Noua Zeelandă pe aeroportul din Rzeszow! Ce să spun...! Halal lider!

+9 (9 voturi)
eu doar constat
16.05.2022, 16:50:35

Daca Putin nu se simte amenintat, inseamna ca amenintarea cu "nucleara" cu tinta Finlanda, daca intra in NATO, vine din partea propagandei ruse si nu a statului federal. Asa sa fie? La catre minciuni scot "oficialii" rusi in cap cu Putin si Lavrov, Putin nu are nicio credibilitate. Oare, ce inseamna numele lui Putin si al lui Lavrov? Putin vine de la Puti, adica "cale", "drum". Lavrov, evident vine de la Lavr, adica "laur", "dafin". Sigur Putin, nu si-a luat numele de la Ras-putin, ci din familie - posibil inaintasii lui erau mai mult pe drumuri, niste nomazi, poate chiar din vechii mongoli, sau tatari...Sau, poate nu. Lavrov, dupa mine vine de la laur, dafin si e de origine evreiasca. De regula rusii de origine evreiasca, si-au schimbat numele preluand denumiri din fauna si flora. Majoritatea celora cu nume derivat din pesti - Karpov, Karasiov, Somov, Sudakov, Sciukin, sau Soloviov, Vorobiov si Lavrov, Anisimov etc, sunt evrei. Lavrov ar putea obiecta, ca numele sau vine de la Lavra din Kiev, dar ar fi un sacrilegiu.

-6 (8 voturi)
defu gabi
16.05.2022, 17:00:57

"Putin was born on 7 October 1952 in Leningrad, Soviet Union (now Saint Petersburg, Russia), the youngest of three children of Vladimir Spiridonovich Putin (1911–1999) and Maria Ivanovna Putina (née Shelomova; 1911–1998). His grandfather, Spiridon Putin, was a personal cook to Vladimir Lenin and Joseph Stalin. Putin's birth was preceded by the deaths of two brothers: Albert, born in the 1930s, died in infancy, and Viktor, born in 1940, died of diphtheria and starvation in 1942..." Dupa cum vedem, Putin e rus dupa tata si evreu dupa mama si se trage din familie de NKVD-isti loiali sistemului criminal sovietic. "Lavrov was born on 21 March 1950 in Moscow, to an Armenian father from Tbilisi, Georgian SSR, and a Russian mother from Noginsk, Russian SFSR. His father's surname was originally Kalantaryan. His mother worked in the Soviet Ministry for Foreign Trade." Dupa cum vedem, Lavrov e armean dupa tata si rus dupa mama... Se numea initial "Kalantarian". De asemenea provenit din familie de activisti ai sitemului sovietic...

-9 (13 voturi)
freeson freeson4
16.05.2022, 17:06:57

Deci Putler e pe jumătate evreu. :) Lavrov, Lavrov! Acuma înțeleg ce a fost în capul tău în interviul ăla!

+2 (2 voturi)
Necula Mario
16.05.2022, 17:25:58

Hi,hi,hi... Pana acum , glumise...

-12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările