Rusia

articolul anterior articolul urmator

Putin a ordonat serviciilor secrete să stopeze campania occidentală agresivă contra Rusiei

26
24 Feb 2021 19:28:46
Autor: Viorica Marin
Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut joi serviciilor secrete ale Rusiei să stopeze politica occidentală agresivă împotriva ţării sale, care conform liderului de la Kremlin are ca obiectiv oprirea dezvoltării economice a Rusiei şi să o supună dictatelor din exterior, relatează TASS.

''Ne lovim de aşa-numita politică de îngrădire a Rusiei. Nu este vorba despre competiţie, care este un lucru firesc în relaţiile internaţionale. Ci este o politică destul de agresivă şi consecventă menită să ne perturbe dezvoltarea, încetinind-o, să creeze probleme de-a lungul perimetrului nostru apropiat, prin provocarea instabilităţii interne, subminarea valorilor care unesc societatea rusă, pentru ca în final să slăbească Rusia şi să o pună sub control extern, exact modul de acţiune pe care-l observăm în unele ţări din spaţiul post-sovietic'', a spus Putin într-o intervenţie la începutul unei şedinţe a conducerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Autorităţile ruse deţin date despre pregătirea împotriva Rusiei a unor acţiuni provocatoare informaţionale privind combaterea coronavirusului, a anunţat, miercuri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în şedinţa Colegiului Serviciului Federal de Securitate (FSB). „Ştiţi, s-au întreprins şi se întreprind numeroase tentative în acest sens şi vă mulţumesc pentru informaţiile pe care le transmiteţi conducerii politice a ţării în legătură cu pregătirea unor provocări în această sferă” – a declarat şeful statului rus, referindu-se la încercările unora de a pune la îndoială realizările Rusiei în lupta împotriva coronavirusului. 

Vladimir Putin a subliniat că împotriva Rusiei „se desfăşoară o campanie informaţională ţintită, cu acuzaţii categorice şi nefondate pe marginea unei serii întregi de probleme”. „Unele chiar şi absurde, aş spune tot felul de teorii conspirative anecdotice, cu scopul de a pune la îndoială, de exemplu, realizările noastre în domeniul medicinei şi în combaterea coronavirusului” – a adăugat Putin.

   El a criticat încercările de ''a încătuşa'' Rusia prin sancţiuni economice, de a bloca mari proiecte internaţionale, precum gazoductul Nord Stream 2, ingerinţa în viaţa politică şi economică şi în ''procesele democratice''. Această atitudine ''neprietenoasă'' faţă de Rusia nu se limitează la o retorică anti-rusească, ci constă de asemenea în ''acţiuni reale şi practice'', a mai remarcat preşedintele rus.
 
Putin a vorbit şi despre o ''campanie informaţională'' bazată pe acuzaţii ''nefondate'', dând ca exemplu contestarea vaccinului rusesc acti-COVID-19, precum şi despre securitatea cibernetică, subliniind că spaţiul digital global a devenit scena unei ''competiţii geopolitice foarte dure''.
 
Făcând apoi o aluzie la opozantul Aleksei Navalnîi şi la manifestaţiile de susţinere a acestuia, liderul de la Kremlin a indicat FSB-ului că este crucial ''să fie trasată o linie clară de separaţie'' între lupta dintre partidele politice şi acele acţiuni ''care nu au nimic de-a face cu democraţia'' şi care caută doar să ''submineze'' stabilitatea şi securitatea ţării.
 
Navalnîi, despre care Kremlinul susţine că lucrează pentru CIA-ul american, l-a acuzat pe Putin că a ordonat FSB-ului să-l otrăvească anul trecut în august cu substanţa chimică Noviciok.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

m wakki
24.02.2021, 19:39:44

dacă rusnacii sunt împiedicați să agreseze alte țări, asta este o atitudine neprietenoasă, după mintea piticului crăcănat este neprietenos din partea ălora că nu se lasă agresați

-1 (21 voturi)
Piftie
24.02.2021, 19:46:44

Sunt niste legi noi inventate de UE care daca o tara e nemultumita de trolii dintr-o tara poate sa-i aresteze si sa-i condamne fara restrictii. Banuiesc ca legea asta o s-o adopte si Putin si probabil trolii o sa scrieti scrisori din Siberia

-1 (9 voturi)
m wakki
24.02.2021, 19:56:29

adică putler să fie așa de nemulțumit de voi, trolacheii de pe savuskina, încât să vă arunce pe toți în gulag ? nu cred la cât a ajuns cursul rublei, costurile cu simbria voastră sunt foarte mici și oricum, nu are de unde să găsească alții mai deștepți

-2 (18 voturi)
Piftie
24.02.2021, 19:44:12

In sfarsit o sa-i vedem pe troli tinandu-i companie lui Navalnii

-2 (10 voturi)
LAMURITORUL
24.02.2021, 20:11:27

Ha, ha, ha, ha, ha... O stiti pe aia cu "Hotul striga - Hotii!"? Rusnacii au cirezi intregi de troli in toata lumea, mai ales in UE si SUA, zilnic baga manipulari si fake-news, da' tot ei se simt amenintati rau, saraaaciii.

-1 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările