Rusia

articolul anterior articolul urmator

Putin susţine că ideile umaniste ale comunismului sunt extrase din Biblie

87
26 Jan 2016 10:46:52
Autor: Ion Gaidau
Vladimir Putin, la Forumul Popular al Întregii Rusii FOTO rg.ru
Vladimir Putin, la Forumul Popular al Întregii Rusii FOTO rg.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că îi place încă atât ideologia comunistă, cât şi cea socialistă, susţinând că idealurile umaniste ale acestor ideologii sunt extrase din Biblie.

„Mi-au plăcut foarte mult şi îmi plac încă ideile comuniste şi socialiste. Dacă ne uităm în manualul construirii comunismului, scos în tiraj mare în Uniunea Sovietică, vedem că el aminteşte foarte mult de Biblie. Nu e o glumă, este chiar un extras din Biblie“, a afirmat, potrivit Interfax, liderul de la Kremlin în cadrul unei reuniuni a Forumului Popular al Întregii Rusii, o mişcare politică ce este condusă de partidul aflat la guvernare Rusia Unită, relatează Agerpres.

Vladimir Putin a adăugat că manualul construirii comunismului cuprindea idei foarte bune, precum egalitatea, fraternitatea şi fericirea, dar că „aplicarea practică a acestor minunate idei (în Rusia, n. red.) a fost departe de ceea ce au expus socialiştii utopici“.

Totodată,  liderul de la Kremlin a declarat că toată lumea a acuzat regimul ţarist de represiune, dar că în acelaşi mod a început şi construirea statului sovietic, notează Agerpres.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

87 Comentarii

Anna Krasovski
26.01.2016, 10:54:23

si nu are dreptate?¿ asa cum suntem egali in fata lui D-zeu, asa ar trbui sa fim si in viata de zi cu , unul fata de altul...dar din pacateomul e avar, invidios si egoist! :)

+4 (18 voturi)
arogantu
26.01.2016, 11:08:44

Gata asta era ultima borna peste care dacă puțin sare este considerat total lunatic.... Maine se va crede Dumnezeu sau Isus venit sa scape omenirea de satana??? Ori se droghează grav ori a luat-o total razna???

-3 (15 voturi)
Pathfinder RO
26.01.2016, 11:20:17

S-a dilit...

-5 (11 voturi)
preisner camelia
26.01.2016, 11:14:52

Putin nu le are pe toate astea ce scrie in Biblie,el face crime si razboaie de cucerire !!!! Putin este numai "un ivatator" dar nu si un practicant !!!!!!

-3 (7 voturi)
gyll
26.01.2016, 11:16:06

Așa-i,zice biblia”eu sunt dumnezeul tău și sunt un dumnezeu gelos,nu te duce la alți dumnezei căci groaznic te voi pedepsi” Conform acestui citat și rădăcinilor din care-și trage putin seva,alea comunise,nici nu are cum să renunțe la ele. Asta pentru toți cei care văd în el un capitalist. Nu domnilor,este un demn urmaș al criminalilor de la Kremlin,criminali care au zdrobit sub șenila tancului state și popoare fără vre un pic de milă. Iar acțiunile lui asta o dovedesc.

0 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (87)

Modifică Setările