Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rămasă fără „carne de tun“, Armata rusă a amplasat tot mai multe centre mobile de recrutări în toată ţara, inclusiv la un maraton şi la un concert

13
25 May 2022 10:52:27
Autor: Maria Ţaga

Tot mai multe centre mobile de înrolare ale armatei ruse au apărut în Rusia pentru a face faţă deficitului de forţă de luptă în Ucraina. Un astfel de centru a putut fi văzut sâmbătă în oraşul siberian Novosibirsk, în apropiere de locul în care se organiza o cursă de semimaraton, scrie The Moscow Times.

Asemenea puncte de recrutare sunt tot mai întâlnite în oraşele din Rusia deoarece Kremlinul se luptă să remedieze deficitul de soldaţi a armatei din Ucraina fără să declare oficial război şi să anunţe o mobilizare totală sau parţială, potrivit The Moscow Times. 

Potrivit a analiştilor, invazia trupelor ruse în Ucraina, un război ce s-a purtat pe mai multe fronturi a epuizat rezervele Moscovei de infanterişti ruşi, iar oficialii din armata rusă se grăbesc să umple golurile lăsate de pierderile suferite pe câmpul de luptă.

De la începutul războiului, birourile mobile de înrolare au fost observate în oraşul Arhangelsk din nordul Rusiei, în oraşe din regiunea învecinată Murmansk şi la un concert pro-război din Severomorsk.

De asemenea, astfel de birouri mobile de înrolare au fost raportate în luna martie şi  în districtul militar din Orientul Îndepărtat al Rusiei pentru a recruta  bărbaţi din estul şi sudul Siberiei.

Ruşii care au făcut stagiul militar au primit oferte financiare foarte avantajoase

Ruşii care au făcut stagiul militar au primit oferte financiare foarte avantajoase pentru a semna contracte pe termen scurt de înrolare în armată, potrivit mai multor reportaje din presă.

Cei care optează pentru un contract de trei luni de zile ar putea câştiga peste 170.000 de ruble (2.900 de dolari) pe lună, de patru ori mai mult decât salariul mediu, potrivit unei reclame publicate săptămâna trecută în Tula, un oraş aflat la 200 de kilometri la sud de Moscova. Un recrutor din republica Cecenă i-a oferit luna trecută unui reporter care se prefăcea că este interesat să se înroleze în armată un salariu de 300.000 de ruble (5.200 de dolari) pentru prima lună de activitate.

„În acest moment, armata rusă luptă cu o forţă compusă din fragmente de unităţi pe care le-au lipit laolaltă”, a explicat analistul în domeniul militar Michael Kofman. „Marea provocare pe care o întâmpină este faptul că nu pot să înlocuiască în mod eficient pierderile şi că nu au unităţi pe care să le rotească.”

Din cei aproape 150.000 de soldaţi pe care ruşii i-au folosit ca să atace Ucraina la finalul lunii februarie, o treime dintre ei au murit sau sunt răniţi, potrivit oficialilor britanici.

Astfel, armata Moscovei nu mai poate desfăşura destui soldaţi pentru a menţine raportul de 3 atacatori pentru fiecare apărător ucrainean de care experţii spun că Rusia are nevoie pentru a-şi atinge obiectivele militare.

Pentru a spori numărul de soldaţi, se pare că Kremlinul şi-a redus prezenţa militară în alte ţări străine şi şi-a mutat trupele în Ucraina.

Se pare că Rusia a redistribuit soldaţii staţionaţi în regiunile separatiste georgiene din Abhazia şi Osetia de Sud,  soldaţii retraşi din Siria şi grupurile de mercenari ruşi care luptau în Africa şi i-a mutat pe frontul din Ucraina. 

Autorităţile fac, de asemenea, eforturi pentru adoptarea unei legislaţii pentru a creşte limita superioară de vârstă pentru cei care pot semna un contract de servicii.

O propunere legislativă prezentată parlamentului săptămâna trecută de doi deputaţi din partidul de guvernământ Rusia Unită ar putea permite bărbaţilor ruşi peste 40 de ani şi străinilor peste 30 de ani să semneze un contract militar.

Pe lângă faptul că oferă noilor recruţi sume mari de bani, Rusia presează bărbaţii care şi-au încheiat recent serviciul militar să semneze noi contracte.

Soluţii radicale pentru a acoperi lipsa de soldaţi disponibili pentru a lupta în estul Ucrainei 

O soluţie mai radicală a lipsei de soldaţi disponibili pentru a lupta în estul Ucrainei este ca Moscova să folosească mai des recruţii, spun analiştii. Deşi Putin a promis că recruţii nu vor fi folosiţi în cadrul „operaţiunii speciale” din  Ucraina, alţi oficiali din armata Rusiei au admis că recruţii au fost folosiţi încă din primele zile ale războiului.

„Oamenii sunt îngrijoraţi că copiii lor ar putea fi trimişi în Ucraina. Practic, aceasta este singura preocupare pentru majoritatea oamenilor în acest moment”, a spus Denis Koksharov, preşedintele Prizyvnik, o organizaţie juridică care protejează drepturile recruţilor ruşi.

De două ori pe an, aproximativ 130.000 de bărbaţi fac serviciul militar. După cele patru luni de pregătire militară pot fi trimişi legal să lupte în străinătate.

 Însă, chiar dacă recruţii ar fi folosiţi în Ucraina, analiştii spun că prezenţa lor nu ar ajuta prea mult la consolidarea puterii de luptă a Rusiei. 

„Recruţii vor beneficia de nivelul minim de pregătire şi, după cum am văzut până acum în război, acest nivel este cu adevărat inadecvat inadecvat”, a spus analistul Reynolds.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Denzel
25.05.2022, 10:50:17

Ii invit pe romani iubitori de rusii si pe cei care sustin razboiul sa se duca sa se inroleze.

+7 (9 voturi)
Rost
25.05.2022, 11:11:58

"Două avioane militare au survolat la joasă înălţime deasupra municipului Târgu Jiu. Oamenii şi-au făcut cruce Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au aflat detalii privind oferta educaţională şi aspecte legate de viaţa militarilor din Forţele Aeriene" https://adevarul.ro/locale/targu-jiu/doua-avioane-militare-survolat-joasa-inaltime-deasupra-municipului-targu-jiu-oamenii-si-au-facut-cruce-1_627cfc535163ec42715419ee/index.html

-7 (9 voturi)
defu gabi
25.05.2022, 11:17:28

Putinistanul ar putea instala corturi de recrutare la intrarile de metrou din Moskova si Sankt Petersburg... Bineinteles, in disperare de cauza, ar putea apela si la recrutarea homeless-ilor din marile orase cu promisiunea solemna a asigurarii unui blid de bors pe zi...

+4 (4 voturi)
Coco
25.05.2022, 11:22:23

Prin asa-zisul Tinut Secoiesc poate s-ar gasi ceva amatori ca in rest cei care s-ar fi inrolat si inca mai traiesc is impovarati de anii in care pupau dosurile rusnacilor.

+2 (4 voturi)
Rost
25.05.2022, 11:26:20

As of April 16, according to data from the Donetsk People’s Republic, there were about 6,800 foreign fighters from 63 countries. Of this, more than 1,000 foreign fighters were killed and more than 900 fled from Ukraine. Of the foreign fighters, there were 1,800 from Poland, about 500 each from the US, Canada and Romania each, 300 each from Britain and Georgia, 127 from France and 50 from Germany.

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările