Rusia

articolul anterior articolul urmator

Râsul la nunţi, interzis într-o regiune din Rusia: „Nu este nimic amuzant la această ceremonie”

2
19 Jan 2022 12:06:46
Autor: Maria Ţaga
Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice râsul, 
conversaţiile şi exclamaţiile zgomotoase şi consumul de alcool în timpul
 ceremoniilor de nuntă.
Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice râsul, conversaţiile şi exclamaţiile zgomotoase şi consumul de alcool în timpul ceremoniilor de nuntă.

Ziua nunţii este considerată printre cele mai frumoase şi fericite momente din viaţa unui cuplu. Nu şi în regiunea Rostov din sudul Rusiei, unde autorităţile au interzis râsul la ceremoniile de căsătorie, notează The Moscow Times.

Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice râsul, conversaţiile şi exclamaţiile zgomotoase şi consumul de alcool în timpul ceremoniilor de nuntă, care nu ar trebui să dureze mai mult de 40 de minute.

Mâncatul, fumatul, plimbarea prin sala unde se oficializează căsătoria şi aranjamentele florale completează lista de acţiuni interzise acum în această regiune. De asemenea, mobilierul din locaţia respectivă nu trebuie reamenajat şi este obligatoriu ca în încăpere să fie expus steagul şi stema Rusiei. 

A mai fost interzisă în mod explicit purtarea pantofilor sau a hainelor murdare, dar şi a genţilor mari. 

Cu toate acestea, fotografia, filmarea şi acompaniamentul muzical sunt permise.

„Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te laşi dus de val. Este permis să zâmbeşti, dar nu este nimic amuzant la această ceremonie. Ea trebuie să fie o ocazie solemnă şi tandră”, a declarat Olga Isaenko, care conduce biroul de registratură al regiunii Rostov, pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda, menţionând că astfel de restricţii au existat întotdeauna, dar nu exista o lege concretă.

Isaenko a spus că nu există pedepse clare pentru încălcarea decretului, dar cazurile extreme, cum ar fi întreruperea unei ceremonii, fiind aflat în stare de ebrietate, vor fi pedepsite cu urmărirea penală.

Decretul regional nu este prima încercare de a aboli râsul în Rusia. În 2019, autorităţile din republica Ingushetia au încercat să reprime râsul puternic printr-o campanie comunitară în 2019.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foanɡă
19.01.2022, 12:24:02

E bine: rusilor li se spune acum si cand trebuie sa rada sau sa nu. Partea nasoala pentru ei este ca daca nu se supun s-ar putea sa ajunga rapid in puscarie sau sa cada accidental de la etaj. Ii ajung si astia din urma pe chinezi, ca pe vite ii conduc tatucii.

-15 (21 voturi)
Vest Romanati
19.01.2022, 15:55:35

,,Intreruperea unei ceremonii fiind în stare de ebrietate,,se pedepsește penal.Deci zurbagiul Adin este vizat,starea lui naturala fiind aceasta.Bai Adine ,nici pârțuri nu mai voie sa tragi,doar la comanda.Bine,tu totul faci la comanda.Aport!

-12 (12 voturi)
Modifică Setările