Rusia

articolul anterior articolul urmator

Referendumul lui Putin. Un institut de sondare a opiniei publice nu mai are răbdare şi anunţă victoria liderului de la Kremlin

12
29 Jun 2020 16:39:37
Autor: Ion Gaidau
Referendum Rusia FOTO EPA-EFE
Referendum Rusia FOTO EPA-EFE

Aproximativ 76% dintre ruşi au votat până în prezent în favoarea reformelor constituţionale care îi permit preşedintelui în exerciţiu Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, a anunţat luni, cu trei zile înainte de încheierea referendumului, institutul de sondare a opinie publice VŢIOM - de stat -, preluat de agenţiile internaţionale de presă.

Referendumul constituţional a început joia trecută şi se va încheia miercuri.

Potrivit VŢIOM, 76% dintre cei care au votat până în prezent s-au pronunţat în favoarea reformelor, iar 23,6% împotrivă.

Institutul a precizat că aceste date se referă la perioada 25-28 iunie, pe un eşantion de 163.124 de alegători de la 800 birouri de votare din 25 de regiuni ale Federaţiei Ruse.

Criticat pentru decizia de a anunţa aceste date înainte de încheierea scrutinului, VŢIOM a susţinut că există o „cerere mare” de informaţii şi legea nu-i interzice să facă acest lucru.

Legea nu ne interzice”, a declarat directorul VŢIOM Valeri Fiodorov pentru AFP.

Dacă „Da” va câştiga la referendum, atunci Vladimir Putin va putea candida la alte două mandate prezidenţiale de câte şase ani începând din 2024, când îi expiră mandatul în exerciţiu şi ultimul permis de Legea fundamentală a Rusiei în forma actuală.

Criticii Kremlinului contestă referendumul, apreciind că nu este decât un simulacru care să-l facă pe Putin preşedinte pe viaţă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Gabriel din Bugeac
29.06.2020, 17:04:58

Bravo ! Rusia și întreaga omenire s-a dezvoltat când a fost condusă de țzari, regi, până și cu dictatori.. Angela Merkel poate fi considerată o dictactoare... Vrăjeala asta cu votatul din 4 in 4 ani se vede .. golani puși pe căpătuială.. în 4 ani să fure cât să trăiască 10 vieți în caz de nu prinde un alt mandat.. Tzarii, Regii au avut și ei păcatele lor.. dar au investit în educație, cultura, în civilizația oamenilor.. au și construit.. primul aeroport din România a fost construit in Galați în anii 1920.. comuniștii cu toate crimele lor odioase.. au umplut România de fabrici, scoli, spitale, drumuri, curent electric etc. Nu cred că Putin o să fie următorul tzar, dar Rusia sub conducerea tzarilor a cunosc cea mai frumoasa dezvoltare, perioada marilor invenții rusești.

-2 (6 voturi)
Vatasel
29.06.2020, 17:26:03

Gabriel din Bugeac "Vrăjeala asta cu votatul din 4 in 4 ani se vede .. golani puși pe căpătuială" Asta cu vot din 4 in 4 ani in care sunt doar cate 2 candidati e folosita in tarile unde Securitatea conduce tot . Asa si Ceausescu putea sa se aleaga alternativ cu Elena Ceausescu cat timp Securitatea baga la beci pe toti care nu erau de acord .

+1 (3 voturi)
m wakki
29.06.2020, 17:47:20

holtene din strehaia, care chipurile ești tu din bugeac mâncațaș putin cel mai bine s-ar declara bulibașă pe viață, ca la voi la strehaia cât despre Galați, tu habar nu ai nici pe unde vine Galațiul pe hartă

m wakki
29.06.2020, 17:48:29

cea mai mare invenție rusească de pe vremea țarilor au fost satele lui Potemkin adică minciună, minciună, minciună cam asta e cu voi

+2 (2 voturi)
Nici nu stiu
29.06.2020, 17:33:46

Câtă manipulare?! Nu vor să dea și rata participării.

Vezi toate comentariile (12)