Rusia

articolul anterior articolul urmator

Regimul Putin înfiinţează o mişcare patriotică pentru copii şi adolescenţi

5
6 Jul 2022 17:46:32
Autor: Ion Gaidau
Eveniment organizat la Sankt Petersburg de mi;carea militar-patriotică „Iunarmia” FOTO EPA-EFE
Eveniment organizat la Sankt Petersburg de mi;carea militar-patriotică „Iunarmia” FOTO EPA-EFE

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a votat miercuri în a treia şi ultima lectură în favoarea înfiinţării mişcării naţionale pentru copii şi adolescenţi, o organizaţie de inspiraţie sovietică menită impunerii unor valori patriotice.

Conform autorilor iniţiativei, noua organizaţie va fi finanţată de statul rus şi deschisă tuturor copiilor care au împlinit vârsta de şase ani.

Obiectivul ei este „să pregătească copiii şi tinerii pentru viaţa în societate, formându-le viziunea asupra lumii pe baza valorilor spirituale şi morale tradiţionale ruseşti, precum şi să se inoculeze dragostea şi respectul pentru patrie”, se arată în textul propus aleşilor din Duma de Stat.

„Statul trebuie să creeze condiţii care contribuie la o dezvoltare spirituală, morală, intelectuală şi fizică exhaustivă a copiilor, la învăţarea patriotismului, a responsabilităţii civice şi a respectului pentru adulţi”, insistă autorii iniţiativei.

Noua organizaţie pare inspirată din cea a pionierilor sovietici, urmând să se bazeze pe responsabili însărcinaţi cu realizarea „educaţiei patriotice” în sensul cerut de regimul Putin.

De altfel, conform deputatului Artiom Meteliov, din partidul Rusia Unită, aflat la putere, Vladimir Putin va primi propunerea să conducă aşa-numitul consiliu de observare al mişcării.

De la instalarea sa la putere, în 2000, Vladimir Putin a plasat patriotismul în centrul politicii de stat a Rusiei. Apoi, după lansarea invaziei din Ucraina, Kremlinul a depus eforturi pentru intensificarea retoricii patriotice în scopul de a strânge rândurile în jurul acţiunilor sale belicoase.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

m wakki
6.07.2022, 18:01:05

Adică Hitlerjurgend

+5 (5 voturi)
Coco
7.07.2022, 10:14:47

Putlerjugend!

+1 (1 vot)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
6.07.2022, 18:17:22

De la Petru cel mare si pana la Stalin, toti liderii rusi au inteles ca viitorul Rusiei nu poate fi decat unul EUROPEAN. Iar Putin in marea lui "desteptaciune" tocmai i-a dat cu piciorul. In cel mult 5 ani se va vorbi de Putin ca de cel mai slab conducator rus din toata istoria...

+3 (3 voturi)
Road
6.07.2022, 18:23:59

Si sparanghelistii cei mai straluciti lingatori

-13 (13 voturi)
Sever H.
6.07.2022, 20:22:44

Poporul pizderovian, din Transnistria, ii bate de la distanta la lins. Roade , ești un exemplar tipic.

+1 (1 vot)
Modifică Setările