Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia absoarbe Belarusul? Sancţiunile, folosite ca pretext: Determină „accelerarea integrării”, susţine Putin

12
1 Jul 2022 16:24:30
Autor: Ion Gaidau
Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko FOTO Profimedia
Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko FOTO Profimedia

Vladimir Putin a declarat vineri că sancţiunile occidentale determină Rusia şi Belarusul să „accelereze integrarea” în diferite domenii, decizie care, susţine liderul de la Kremlin, va „minimiza daunele”, transmite CNN.

„Rusia şi Belarusul continuă să îşi intensifice cooperarea în sfera politică, comercială, economică, culturală şi umanitară”, a declarat Putin într-un mesaj video adresat participanţilor la forumul anual Rusia-Belarus.
 
Liderul de la Kremlin a criticat din nou sancţiunile impuse de occidentali Rusiei din cauza agresiunii sale militare din Ucraina. Putin consideră în continuare că regimul său poate să facă război împotriva oricui, să ordone otrăviri, să închidă opozanţi, să ducă operaţiuni de spionaj etc. şi nu trebuie sancţionat în niciun fel pentru acest comportament agresiv.
 
„Presiunea fără precedent a sancţiunilor din aşa-numitul Occident colectiv ne împinge spre accelerarea integrării. Împreună este mai uşor să minimizăm daunele cauzate de sancţiunile ilegale, este mai uşor să înfiinţăm producţia de produse solicitate, să dezvoltăm noi competenţe şi extinde cooperarea cu ţările prietene”, a adăugat Putin.
 
Belarusul condus de dictatorul Aleksandr Lukaşenko este un aliat ferm al Rusiei lui Putin şi a contribuit la facilitarea invaziei Ucrainei. Unele forţe ruseşti au intrat în Ucraina prin teritoriul Belarusului.
 
Mai multe programe comune între cele două state au fost deja dezvoltate şi altele vor apărea în următorii ani, a subliniat Putin. Domeniile de cooperare includ aşa-numita inovaţie tehnologică şi industrială, precum şi finanţele şi transportul.
 
Liderul de la Kremlin a susţinut că programele comune au drept scop crearea de „condiţii economice egale” şi „formarea unui cadru de încredere pentru o piaţă financiară şi o bază de transporturi”.
 
Mesajul lui Putin vine cu chiar înainte de ziua independenţei Belarusului, sărbătorită pe 3 iulie.
 
Te-ar putea interesa şi:
 
Câte războaie poate purta în paralel Rusia. Expert: „Nici măcar o invadare a Moldovei nu e posibilă”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

oscar Trascu
1.07.2022, 17:01:04

Este vorba de o absorbtie speciala, pentru care in limba romana exista un verb specific: VIDANJARE !

-26 (42 voturi)
Adam Calais
1.07.2022, 17:01:15

Un criminal si un corupt si-a aranjat ploile in toate tarile si apoi a inceput cuerirea Ucrainei . Nu cunosc un conducator de tara,sau mare imparat sa fi ucis asa cum face novicioc si sa sfarseasca omeneste .

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
1.07.2022, 17:33:10

Comentariu considerat abuziv.

Tomescu Tom
1.07.2022, 18:18:36

Rusia şi Belarusul NU continuă să îşi intensifice cooperarea în sfera politică, comercială, economică, culturală şi umanitară .... ci pur și simplu Belarus este înghițită , asimilată ..și rapid digerată de către Rusia .. . Belarus ..deja există doar formal pe harta lumii ... . Este un fel de .." stat " paravan ! O născocire .. o iluzie ..o firmă fantomă bună pentru spălat bani aparținând Rusiei ... ..

+3 (3 voturi)
Panait Marcelică
1.07.2022, 18:52:31

Așa arată un stat care nu e ,,nazist”, trebuie să renunțe la limba și cultura proprie, apoi chiar la statalitate. Chiar Lukașenco a spus că dacă nu ,,câștiga” el alegerile, Rusia invada Belarusul. Acum că le-a câștigat nu mai e nevoie de invazie, se iau lucrurile încet, în etape.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările