Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia. Anchetă după revolta faţă de abuzurile gardienilor în închisoarea din Vladikavkaz

5
17 Oct 2021 13:09:20
Autor: Ion Gaidau
FOTO Filip Kocetkov/ TASS
FOTO Filip Kocetkov/ TASS

Autorităţile ruse au deschis o anchetă după ce sute de deţinuţi dintr-o închisoare din Vladikavkaz, un oraş din Caucaz, s-au răsculat vineri pentru a denunţa faptul că sunt torturaţi de către gardieni.

Conform unor asociaţii pentru apărarea drepturilor omului, circa 200 de deţinuţi au luat parte la revolta din închisoare din Vladikavkaz.

Revolta a durat câteva ore, fiind oprită cu ajutorul forţelor speciale.

Autorităţile nu au raportat victime, dar, potrivit ONG-ului Gulagu.net, unii deţinuţi „şi-au tăiat venele” pentru a protesta faţă de violenţele la care sunt supuşi după gratii din partea poliştilor.

Revoltele faţă de violenţa poliţiei au devenit frecvente în închisorile din Rusia, ultima având loc în aprilie, în Siberia. De fiecare dată, ONG-urile fac aceeaşi constatare, şi anume că deţinuţii sunt bătuţi şi abuzaţi de gardieni până la punctul de a se revolta.

Gulagu.net a dezvăluit recent peste o mie de înregistrări video cu acte de tortură şi rele tratamente în închisorile din Rusia.

Vladimir Osecikin, director al gulagu.net şi refugiat politic în Franţa, evocă o „uzină de tortură”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

un motan intransigent
17.10.2021, 14:21:03

Ce ideologie bizara! Cineva incalca nepasator Legea, dar are pretentie la confort, bunastare, respect, si cate si mai cate. Probabil ca ONG-urile vest europene au reusit sa se infiltreze pana si la "Delfinul negru" si sa initzieze zavere in parnaie.

-6 (10 voturi)
mihai radu
17.10.2021, 15:27:56

Găsești pe net filme documentare făcute în pușcăriile europene și americane,sunt unii deținuți care au nebunia în ei,mai ales după 15-20 de ani de recluziune,dar nimeni nu-i bate sau omoară,este condamnat la închisoare,nu la tortură !

+8 (8 voturi)
Groza Carmen
17.10.2021, 19:52:55

S-a anchetat cât unt și carne anume au furat gardienii de la deținuți din rație...

-5 (5 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
17.10.2021, 16:28:35

In cele din urma, se dovedeste ca miscarea pentru drepturile omului este foarte necesara. Chiar daca in Romania ni se pare cateodata ca este exagerata...intotdeauna este binevenita pentru amarasteni.

-6 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
18.10.2021, 02:09:03

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările