Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia se autoinvită în soluţionarea crizei din Afganistan

15
24 Aug 2021 18:49:05
Autor: Ion Gaidau
Budapesta: Serghei Lavrov în conferinţă de presă FOTO EPA-EFE
Budapesta: Serghei Lavrov în conferinţă de presă FOTO EPA-EFE

Rusia este interesată să servească drept mediatoare în soluţionarea crizei din Afganistan alături de China, Statele Unite şi Pakistan, a declarat marţi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

„Rămânem dedicaţi sarcinii de a stabili pacea şi stabilitatea pe teritoriul Afganistanului, astfel încât acesta să nu reprezinte o ameninţare pentru regiune”, a declarat Lavrov în timpul unei vizite la Budapesta, capitala Ungariei.

Potrivit Reuters, Lavrov a reiterat că ţara sa se opune ideii de a le permite refugiaţilor afgani să se stabilească în Asia Centrală sau ca SUA să aibă trupe în această regiune.

Asia Centrală, formată din cinci ţări care au făcut parte din fosta Uniune Sovietică, se întinde între Rusia şi Afganistan. Rusia consideră această regiune ca fiind parte a sferei sale de interes.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Noah-Scînteia@Vancouver.ca
24.08.2021, 19:13:45

Ca in Syria ...

+7 (7 voturi)
Ovidiu Olariu
24.08.2021, 19:38:58

Ce declaratie emotionantā a facut ministrul de externe al Rusiei Serghei Lavrov: „Rămânem dedicaţi sarcinii de a stabili pacea şi stabilitatea pe teritoriul Afganistanului" ! Rusia intotdeauna a fost "dedicatā" pentru "a stabili pacea şi stabilitatea" in alte tāri ! Initiativa a avut, intotdeauna, si are si in prezent un tel profund umanist, asa cum au constatat, in perioada 1945-1989, toate tarile Est Europene ! Cā lucrurile s-au incheiat altfel, adicā prin impunerea prezentei cizmei si a influentei nocive rusesti in alte teritorii, aceasta a fost o purā intamplare si numai rāuvoitorii dau alte interpretāri. Pretutindeni, asa cum ni se spune si de data aceasta, la temelia oricaror initiative ruso-sovieto-ruse s-a gasit spiritul umanitar -„Rămânem dedicaţi sarcinii de a stabili pacea şi stabilitatea"- indiferent dacā aceastā initiativā ruseascā s-a straduit sa se facā simtitā in Europa, in Asia, in Africa, in America latinā sau chiar prin tinuturile arctice ! Iatā de ce trebuie sā apreciem si sā aplaudam, incā odatā, declaratia ministrului de externe al Rusiei ! Iar concluzia trebuie sa fie una singurā: Ce bāieti buni sunt rusii si cat de buni au fost si inaintasii lor intr-ale marxism-leninismului, sovieticii !

+8 (8 voturi)
IonIon Codreanu
24.08.2021, 19:17:45

Nu se autoinvită, ci își oferă serviciile. Asta cu ”autopropunerea” ține de comunism, adânc înrădăcinat în carnea românilor. Pe vremea aia, erai propus de PCR, care te considera vrednic, nu îți puneai singur candidatura, așa ceva nu exista pur și simplu! Acum trebuie să te propună USA, probabil. Pentru că Rusia este extrem de interesată ca extremiștii islamici plecați de acolo să nu ajungă în zonele ei islamice din sud!

-1 (1 vot)
Goicea Niculae
24.08.2021, 19:31:31

Lavrov știe foarte bine ce le poate pielea acestor refugiați care au ajuns în situația actuală datorită caracterelor de trădători pe care le au.

-7 (9 voturi)
Amdo Odma
24.08.2021, 19:41:56

Ce propaganda de doi bani! Rusia are granita cu Afganistan! E normal sa fie implicata. Am uitat. Gresesc. USA are granita cu Afganistan. Si cu oricare tara din lume.

-12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările