Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia. Curtea Supremă a decis să nu dea curs înfiinţării partidului lui Navalnîi

2
22 Sep 2020 12:58:54
Autor: Ion Gaidau
Aleksei Navlnîi FOTO RIA
Aleksei Navlnîi FOTO RIA

Curtea Supremă a Federaţiei Ruse s-a pronunţat luni împotriva înfiinţării partidului Rusia Viitorului, o iniţiativă a opozantului Aleksei Navalnîi, otrăvit recent cu Noviciok.

Într-un comunicat, Curtea Supremă a Federaţiei Ruse anunţă că aprobă decizia Ministerului Justiţiei cu privire la neînregistrarea partidului Rusia Viitorului.

Acum un an, Ministerul Justiţiei a refuzat să înregistreze acest partid argumentând că denumirea sa este folosită deja de o altă organizaţie politică.

Nu este pentru prima oară când Navalnîi întâmpină obstacole politice din partea actualei puteri de la Moscova.

De exemplu, el a primit interdicţie să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018 pe motivul că a fost condamnat pentru deturnare de fonduri. Suţinătorii săi au denunţat la acea vreme o măsură luată intenţionat împotriva sa în baza unui dosar fabricat.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie, este în prezent internat într-un spital din Berlin după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din gama Noviciok în timp ce se afla într-o deplasare de campanie la Tomsk, în Siberia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vasile Naftuli
22.09.2020, 13:06:59

Gre sarcină și-a luat Navalnîy, intre „ciucan” și „nicovală”.

+1 (1 vot)
Goguţă
22.09.2020, 13:25:37

a refuzat să înregistreze acest partid argumentând că denumirea sa este folosită deja de o altă organizaţie politică. Si este sau nu folosita de alta organizatie ?

-8 (8 voturi)
Modifică Setările