Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia: Doi deputaţi propun desfiinţarea limitei de vârstă pentru serviciul militar

3
20 May 2022 12:50:34
Autor: Ion Gaidau
Soldaţi ruşi FOTO TASS
Soldaţi ruşi FOTO TASS

Un proiect de lege privind renunţarea la impunerea unei limite de vârste pentru încheierea primului contract de serviciu militar a fost depus vineri în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, în contextul războiului dus de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

„Scopul proiectului de lege este eliminarea limitei de vârstă pentru cetăţenii în vârstă apţi de muncă (inclusiv cetăţeni străini), care au dreptul să încheie primul contract de serviciu militar”, explică iniţiatorii proiectului de lege.
 
„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, este nevoie de specialişti de profesionalism ridicat”, adaugă ei.
 
În prezent, doar cetăţenii ruşi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi cetăţenii străini cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani au dreptul de a încheia primul contract de serviciu militar în Rusia.
 
„Implementarea unor astfel de abordări va ajuta la atragerea de specialişti în domenii populare, legate în primul rând de civili (suport medical, inginerie, întreţinere, operare, comunicaţii etc.) pentru serviciul militar contractual”, se mai arată în document.
 
Proiectul de lege a fost iniţiat de doi deputaţi ai Rusiei Unite, partidul lui Vladimir Putin.
 
Procesul este demarat în condiţiile unor pierderi grele suferite de armata rusă în Ucraina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

fact check
20.05.2022, 12:55:42

adica, pe scurt, nu au oameni. mai "pe lung"...le lipsesc specialistii, respectiv, cetatenii educati care nu au de gand sa-si puna in joc viata pentru debilitatile unor dezaxati din politica criminala a lui Phutin

+1 (1 vot)
defu gabi
20.05.2022, 14:57:15

Au ajuns si astia la fundul sacului cu mujici de sacrificiu... Acum vor sa-si improspateze trupele cu pensionari sovietici fiindca tinerii cu mintea intreaga ocolesc "oportunitatea" de a fi carne de tun intr-un razboi continuu si absurd de invadare a lumii dupa proiectiile fantasmagorice ale mintilor staliniste denaturate de la Kremlin...

Radu Mircea
20.05.2022, 15:12:32

# hi hi hi hi .... Sa vezi acuma inghesuiala de mosnegi care duc lupte in parcuri cu sticla de vodca mascata in sacosa , cum vor opera cele mai sofisticate arme rusesti . Chiar sa nu gaseasca adolescenti care poarta razboaie virtuale pe calculator , mai ceva ca in ''Razboiul Stelelor'' ???

+9 (9 voturi)
Modifică Setările