Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia. Un fost poliţist recunoaşte că a primit ordin să planteze droguri în casa unui jurnalist

4
20 Feb 2020 12:32:05
Autor: Viorica Marin
Jurnalistul rus Ivan Golunov
Jurnalistul rus Ivan Golunov

Un fost ofiţer de poliţie rus a spus unei instanţe că superiorul său i-a ordonat să planteze droguri la jurnalistul de investigaţii Ivan Golunov, a cărui arestare vara trecută a stârnit proteste masive.

Denis Konovalov, care a fost concediat în legătură cu arestarea jurnalistului şi pentru producerea acuzaţiilor legate de deţinerea de droguri împotriva lui Golunov, a recunoscut că a plantat droguri dar a spus că a făcut acest lucru l-a făcut la ordinul superiorului său Igor Liahoveţ, care este şi el în proces.
 
Avocatul acestuia a declarat că clientul său este nevinovat şi că procurorii fac presiuni asupra lui Konovalov.
 
Liahoveţ susţine că a fost în vacanţă când Golunov a fost arestat, dar a declarat că subordonaţii săi s-au consultat telefonic cu acesta despre caz.
 
Golunov a fost arestat pe 6 iunie la Moscova sub acuzaţia că a încercat să vândă o cantitate mare de droguri ilegale, în timp ce se pregătea să publice o anchetă despre corupţie .
 
Arestarea fabricată a fost rapid dezvăluită după ce poliţia a postat fotografii cu ”captura ” de droguri care s-ar fi aflat din interiorul casei lui Golunov.
 
Jurnaliştii şi prietenii care au fost în reşedinţa lui Golunov au recunoscut rapid că fotografiile sunt false şi au anunţat proteste masive.
 
Jurnalistul a fost eliberat din arest la domiciliu pe 11 iunie, după ce ministrul de interne al ţării a anunţat că acuzaţiile penale împotriva lui vor fi abandonate şi cu o zi înainte ca susţinătorii săi protesteze în stradă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Adrian Foangǎ
20.02.2020, 12:38:15

Asta e Rusia. Politia planteaza droguri, emite dovezi false, totul in mareata cloaca pastorita de Tatucul Putin.

+3 (3 voturi)
Ghe Stoian
20.02.2020, 13:22:53

Dovada vie ca Putin aresteaza, cand poate, pe cine vrea ! Acum nu a reusit ! A fost "prins cu mata-n sac" !

+3 (3 voturi)
IonIon Codreanu
20.02.2020, 13:57:52

Tot este bine! Prin urmare, Putin și ciracii lui pot fi îngenunchiați! Există cine să o facă, există teama de ei! Ce bine ar fi dacă lumea ar putea să afle asta, ar da aripi nemulțumiților!

Dănănae Dumitru
22.02.2020, 08:44:43

numai un caz ce a fost cu mare greu scos la iveala dar cîti oameni sunt pedepsiți pe nedrept, cîti au fost omorîți, violati cu sticla de șampanie?