Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia încheie primele teste pe om ale unui vaccin împotriva COVID-19, anunţă Ministerul rus al Apărării

11
15 Jul 2020 20:39:29
Autor: News.ro
Rusia a anunţat că a încheiat primele trialuri ale unui vaccin împotriva COVID-19
Rusia a anunţat că a încheiat primele trialuri ale unui vaccin împotriva COVID-19

Rusia a anunţat miercuri că a încheiat primele teste clinice pe om ale unui vaccin împotriva noului coronavirus şi că acestea urmează să fie finalizate până la sfârşitul lui iulie, relatează AFP.

Aceste teste - efectuate de către Ministerul rus al Apărării şi Centrul de Cercetare Epidemiologică şi Microbiologică Nikolai Gamaleia - au început la jumătatea lui iunie, într-un prestigios spital militar de la Moscova, asupra unui grup de voluntari constând în principal  din militari ruşi, dar şi civili.
 
Primul grup, alcătuit din 18 voluntari, ”şi-a încheiat participarea şi a părăsit spitalul”, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării.
 
Principala sarcină cu privire la acest grup a fost verificarea securităţii vaccinului şi toleranţei organismului uman faţă de compoziţia acestuia, a anunţat ministerul.
 
Voluntarii au stat la spital 28 de zile după vaccinare, care a avut loc la 18 iunie, şi au fost supuşi unor examene zilnice.
 
În această perioadă, funcţiile vitale ale acestora au rămas ”în limite normale”, fără ”să se înregistreze vreun efect grav de nedorit sau complicaţii”, dă asigurări ministerul.
 
”Imunitatea lor este bună, anticorpii sunt pe cale să se formeze, iar ei (voluntarii) sunt protejaţi de coronavirus”, a declarat Svetlana Volcihina, un medic terapeut şi una dintre coordonatoriitestelor, într-o înregistrare video difuzată de Ministerul Apărării.
 
”Ştim acum că suntem protejaţi 100% şi nu ne este frică să ieţim de aici”, a declarat, în înregistrarea video, la ieşirea din spital Iuri, un militar angajat care a participat la teste.
 
Un al doilea grup de voluntari, de 20 de persoane, care a fost vaccinat la 23 iunie, se află în prezent la izolare, la spital, sub control medical, anunţă în comunicat Ministwrul Apărării.
 
Testele clinice ale acestui vaccin urmează să se încheie definitiv până la sfârşitul lui iulie, precizează ministerul.
 
Rusia înregistrează 746.369 de contaminări cu noul coronavirus şi 11.770 de morţi din cauza covid-19, potrivit datelor oficiale de miercuri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

legendele olimpului
15.07.2020, 21:04:15

Un articol de azi, 15 iulie din corriere.it vorbește despre o echipă de cercetători italieni, care au descoperit că virusul e eliminat rapid prin expunerea la un anumit tip de ultraviolete. Dacă e așa, se duce pe apa sâmbetei oportunitatea din industria farma de a descoperi vaccinul care-o să-i îmbogățească peste noapte. Studiul are niște concluzii interesante, legate de coordonatele geografice și de expunerea la aceste ultraviolete. Merită citit: https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_luglio_15/coronavirus-disattivato-raggi-ultravioletti-pochissimi-secondi-f893b388-c698-11ea-a52c-6b2a448f1d2c.shtml?fbclid=IwAR1T1Z8k_dVBeBfDQrBbCe9kDsDqoPrbACCun6d9gi_LYcIRldF_QvdkSPg

0 (2 voturi)
Liman
15.07.2020, 21:12:56

legendele olimpului "corriere.it vorbește despre o echipă de cercetători italieni, care au descoperit că virusul e eliminat rapid prin expunerea la un anumit tip de ultraviolete." Inca nu v-ati prins ca Occidentul e un mare Fake News ?! Nici dupa ce au muritnpe capete de virusi !

+2 (4 voturi)
m wakki
15.07.2020, 21:36:50

tavarișe adin tot ce scrie pe eticheta sticlei de samagon din care bei e fake news se vede pe tine

-3 (5 voturi)
Liman
15.07.2020, 21:10:44

Era de asteptat ca cel mai performant sistem medical din Lume sa realizeze primul vaccin din Lume !

+2 (4 voturi)
m wakki
15.07.2020, 21:35:49

este de așteptat ca jumătate din participanții la testele astea clinice rusești să cadă de la etaj din motive necunoscute, tocmai când se pregăteau să spună presei că au simptome

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (11)