Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia îşi întăreşte prezenţa navelor de război în Marea Neagră, în timp ce tensiunile cu Ucraina se amplifică

8
18 Apr 2021 06:44:18
Autor: News.ro
Nave ale Rusiei în Marea Neagră / FOTO Arhivă
Nave ale Rusiei în Marea Neagră / FOTO Arhivă

Două nave de război ale Rusiei au tranzitat sâmbătă strâmtoarea Bosfor către Marea Neagră, iar alte 15 vase mai mici au finalizat transferul către această mare, Moscova consolidându-ţi prezenţa navală în contextul relaţiilor tensionate cu Occidentul şi cu Ucraina, transmite Reuters.

Creşterea prezenţei navelor de război în Marea Neagră coincide cu suplimentarea trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei, Moscova afirmând că este vorba despre un exerciţiu defensiv temporar, pe fondul escaladării luptelor în estul Ucrainei între separatiştii susţinuţi de Rusia şi forţele guvernamentale ucrainene.

Relaţiile Rusiei cu Washingtonul, care a anulat săptămâna trecută desfăşurarea a două nave de război în Marea Neagră, după protestele Rusiei, se află la un nivel minim după Războiul Rece.

Totodată, Rusia a restricţionat temporar circulaţia navelor de război străine şi al altor nave de stat în apropierea Crimeii, pe care a anexat-o de la Ucraina în 2014, acţiune condamnat de Kiev şi Washington.

Două nave de acostare ruseşti din clasa Ropucia, care fac parte din Flota Nordică, capabile să transporte tancuri şi să transporte vehicule blindate şi trupe în timpul asalturilor de coastă, au tranzitat Bosforul sâmbătă, potrivit observaţiilor făcute de un reporter al Reuters.

Rusia îşi va întări în continuare prezenţa navală cu alte două nave de acostare, care fac parte din Flota Baltică, erau aşteptate să tranziteze Bosforul.

Agenţia de presă RIA a relatat sâmbătă că 15 vase mai mici, din Flota Caspică a Rusiei, şi-au finalizat transferul în Marea Neagră, în cadrul unui exerciţiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

gyll
18.04.2021, 08:03:20

Este blestemată omenirii pentru a avea în fiecare secol un Hitler? Acțiunile individului Putin denotă un individ bolnav psihic.

+2 (6 voturi)
Tarnita
18.04.2021, 08:12:36

In mod normal Ucraina ar trebui sa se predea destul de repede .

-4 (4 voturi)
Tarnita
18.04.2021, 08:19:20

gyll "Este blestemată omenirii pentru a avea în fiecare secol un Hitler?" O mare bucurie pe romani, ca ei cu Hitler au fost cei mai pupaciosi

-3 (5 voturi)
fl. remi
18.04.2021, 08:04:16

Ati inebunit de tot cu astfel de stiri.... Astfel de antrenamente s-au facut dintotdeauna.Vapoarele sunt facute sa mearga pe apa, nu sa stea prin porturi ! Vapoarele americanilor ce fac ??? Ca banuiesc ca au si ei vreo 2 mii de vapoare militare ...

-1 (7 voturi)
Mandrean Paul
18.04.2021, 09:47:29

@ceapaiev, "Vapoarele americanilor" nu ocupa teritoriile altor state, nu blocheaza libera circulatie maritim prin stramtori si nu ameninta suveranitatea niciunei natiuni.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările