Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia va mobiliza trei noi divizii la frontiera cu NATO

10
4 May 2016 13:27:34
Autor: Ion Gaidau
Militari ruşi FOTO worldbulletin.net
Militari ruşi FOTO worldbulletin.net

Armata rusă va avea încă trei divizii până la sfârşitul acestui an, pentru a face faţă sporirii prezenţei militare a NATO în estul Europei, a anunţat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

„Ministerul Apărării ia numeroase măsuri ca urmare a consolidării militare a NATO la frontiera rusă“, a declarat Serghei Şoigu, citat de rt.com.

„Vom înfiinţa, până la sfârşitul acestui an, încă două divizii în Districtul Militar Vest şi încă una în Districtul Militar Sud“, a precizat ministrul rus.

Acest subiect era dezbătut pe larg miercuri dimineaţa în presa rusă. Potrivit unor informaţii, cele trei divizii noi vor fi instalate la Rostov-pe-Don, Smolensk şi Voronej şi vor avea câte zece mii de militari fiecare.

Din 2014, NATO şi-a suplimentat prezenţa militară în Polonia, ţările baltice şi în alte state situate în apropiere de Rusia. Scopul Alianţei este de a-şi reasigura aliaţii în faţa „agresiunii ruse“, o temere evocată în special după anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia, în martie 2014.

Pe de altă parte, Serghei Şoigu a spus că armata rusă şi-a intensificat antrenamentele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

m wakki
4.05.2016, 13:38:17

foarte bine tavariși spor la cheltuieli

+3 (13 voturi)
.aaa aaa
4.05.2016, 13:50:22

Daca Nato nu suplimentat prezenţa militara la granita cu Rusia ,nici Rusi nu aveau motiv sa mobilizeze inca 3 divizii. SUA conduce si detine NATO:care este un complex industrial militar corporat si un sistem central bancar, care are nevoie de dușmani și oameni care se team si nu comenteaza cind trebuie sa finanteze masina de razboi care aduce mult profit unora.

-4 (12 voturi)
Stefanescu Marian
4.05.2016, 14:02:10

Cineva va lua țeapă.Victimele cele mai probabile sunt rușii și/sau turcii.Se joacă tare,probabil sunt preparative pentru o nouă ordine mondială și fiecare vrea să aibă o poziție cât mai tare în viitoarele negocieri.Numai UE își doarme somnul cel de moarte,este când cu steaua,când cu crucea,când cu semiluna.Ei cred că vor avea alții grijă de ei?Cine nu iese la luptă va fi pierzător din start.

+2 (4 voturi)
.aaa aaa
4.05.2016, 14:25:38

Reinvigorat Imperiul Roman cladeste o armata transnaționala în secret. Oficialii ai Uniuni Europeane și unele statele membre anterior suverane conspira pentru a uzurpa controlul asupra armatelor naționale, cu scopul de a construi în cele din urmă o armata transnaționala a UE loiala doar regimului de guvernamant European de la Bruxelles. Procedeul, care are loc fara o legitimitate democratică, este deja în curs de desfașurare. Forțele germane și olandeze, de exemplu, sunt "fuzionate" într-o comanda unificata - pentru "nucleul" viitoarei forțe UE, care va fi dincolo de raza de acțiune a alegătorilor și a parlamentelor lor alese. Sub masca de a face fata "criza refugiaților"va fi activata, UE impune, de asemenea, o forța armata transnaționala cu puterea de a interveni în statele membre, chiar împotriva voinței LOR...

+2 (4 voturi)
Nicu_4
4.05.2016, 14:11:23

pai o divizie deja lupta in ucraina trebuie doar sa o retraga

-1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările