Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia, nervoasă că pierde războiul informatic cu SUA

51
15 Jan 2022 10:51:06
Autor: Viorica Marin
Trupe speciale ruse
Trupe speciale ruse

Ambasada Federaţiei Ruse la Washington a caracterizat declaraţia Casei Albe cu privire la data la care ar putea avea loc o invazie a Rusiei asupra Ucrainei ca fiind falsă, susţinând, totodată, că este vorba despre exercitarea unei presiuni informaţionale.

”Ne-a atras atenţia declaraţiile purtătorilor de cuvânt de la Casa Albă şi de la Pentagon, în timpul briefingurilor din 14 ianuarie, potrivit cărora Rusia ar căuta un fel de pretext pentru a ”invada” Ucraina”, se arată în declaraţia Ambasadei postată pe Facebook. Ambasada mai menţionează faptul că ”reprezentanţii Administraţiei americane, fără a avea unele probe, descriu în mod detaliat scenariile unor astfel de provocări şi numesc termenii unei eventuale demarări ale ”operaţiunilor”.

 ”Se repetă unul şi acelaşi scenariu: mai întâi sunt lansate ştirile false, o ”umplutură” de senzaţional, care ulterior fiind repetate de nenumărate ori de către presă, se transformă în breaking news”, a adăugat misiunea diplomatică. Ambasada a subliniat că o astfel de abordare a problemei ”confirmă faptul că asupra Rusiei se exercită o presiune informaţională continuă”.
 
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că ”invazia” Rusiei împotriva Ucrainei ar putea începe pe la mijlocul lunii ianuarie-februarie. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a menţionat faptul că ”Rusia poate inventa un pretext pentru a ataca”. În plus, CNN, citând o sursă din Administraţia SUA, a publicat un articol, în care susţine că Rusia pregătea o acţiune provocatoare în Donbas pentru a ”crea un pretext de a invada estul Ucrainei”.
 
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a catalogat această declaraţie gratuită şi nefondată. În luna noiembrie, Peskov susţinea că Rusia nu va ataca pe nimeni.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins vineri rapoartele din mass-media occidentală conform cărora Moscova pregăteşte o provocare în estul Ucrainei, descriindu-le drept bazate pe informaţii „nefondate”, a informat agenţia de presă TASS. Un oficial american a declarat vineri mai devreme că există indicii care arată că „actorii de influenţă ruşi încep deja să fabrice provocări ucrainene în reţelele de stat şi de socializare pentru a justifica o intervenţie rusă şi a semăna diviziuni în Ucraina”.
 
Washingtonul şi Kievul acuză Rusia de faptul că se pregătesc să efectueze operaţiuni false de sabotaj, ca pretext pentru a invada Ucraina. Pentagonul afirmă că Rusia a trimis în estul Ucrainei agenţi antrenaţi să comită acte de sabotaj, împotriva forţelor susţinute de Rusia din regiune. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a oferit detalii suplimentare: „Avem informaţii ce indică faptul că Rusia lucrează activ să creeze un pretext pentru o posibilă invazie, pentru o acţiune împotriva Ucrainei. De fapt, avem informaţii că (Moscova) a trimis un grup de agenţi pentru a comite ceea ce noi numim operaţiune sub steag fals – o operaţiune concepută pentru a arăta ca un atac asupra lor sau asupra populaţiei rusofile din Ucraina, ca scuză pentru a intra în această ţară.” Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că Rusia complotează pentru a înscena operaţiuni similare în Republica Moldova. Kremlinul neagă aceste acuzaţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

51 Comentarii

fl. remi
15.01.2022, 11:04:45

Dupa parerea Vioricai Rusia a pierdut batalia inainte sa incepa razboiul ! Confruntarea nu va fi militara, nu va fi ca pana acum...Rusii si ucrainienii sunt veri primari.Rusia vrea ca Ucraina sa ramana neutra sau in sfera ei de infuenta.Nu vrea sa o distruga...vrea doar sa o aduca intabara ruseasca, slava. Nu o vrea aliata cu americanii. E distrugerea orgoliului rusesc.Fratele lor ucrainian sa-i tradeze si sa se alieze cu dusmanul ?Acesasta este miza.Orgoliul si durerea slavilor estici.... Nu inventiile din capul americanilor cu invadarea Ucrainei....este doar aducerea acasa a fratelui ratacit !

-13 (25 voturi)
Calinesteanu Costin
15.01.2022, 11:19:03

Nu mai bine te apuci tu de c.r si te trantesti pana iti urca neuronul spre ceafa? De cand hotaraste var-tu cand te regulezi tu cu cine vrei si cand vrei? Slavii tai estici sa folosesca ambele maini pentru autosatisfacere daca sunt gelosi.

+13 (23 voturi)
kh
15.01.2022, 11:46:12

😂😂😂

+7 (9 voturi)
David21
15.01.2022, 11:41:25

E un adevărat bombardament cu articole de propagandă e ca-n povestea cu Petrică și lupul. Dacă iese bătaie în estul Ucrainei nu se bagă nimeni pentru ucraineni. M-ar mira totuși ca rușii să înceapă, cu excepția cazului în care știu că vor intra ca-n brânză cum af fost cazul Crimeea.

-21 (31 voturi)
BYBY BYBYKU
15.01.2022, 11:53:31

in 1968 au fost necesare 3 ore pe Cehoslavacia. Dupa 3 ore Praga era plina de tankuri parasutate. Da doamna nu le are cu marketingul armelor. Cu cat creezi zvonuri si panica mai mare vinzi mai multe prostilor.

-20 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (51)

Modifică Setările