Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia: premierul Mihail Mişustin vrea geolocalizarea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi de Covid-19

4
23 Mar 2020 18:52:40
Autor: News.ro
FOTO AFP
FOTO AFP

Premierul rus Mihail Mişustin a dat luni termen Guvernului cinci zile să dezvolte un sistem care să permită - prin folosirea datelor geolocalizării telefoanelor mobile - o depistare a deplasării persoanelor care s-au aflat în contact cu pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus şi o îndemnare a acestora la izolare, relatează Reuters.

Acest dispozitiv va permite urmărirea ”cetăţenilor care se află în contact cu pacienţi contaminaţi, pe baza informaţiilor furnizate de către operatorii telefonici cu privire la o geolocalizarea unui telefon mobil”, a precizat într-un comunicat Ministerul rus al Telecomunicaţiilor.

Acest lucru ”le va permite cetăţilor să fie informaţi (prin telefon) şi să ştie dacă au fost în contact cu o persoană contaminată” şi să fie ”informaţi cu privire la necesitatea de a se izola”, a adăugat el.

Până în prezent, 438 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Rusia care - într-o încercare de a opri epidemia - a interzis temporar pe teritoriul rus a oricărui cetăţean străin.

Prin folosirea datelor personale, Rusia urmează exemplul altor ţări, care au luat măsuri asemănătoare, urmând exemplul Israelului, care şi-a autorizat recent serviciul de securitate internă Shin Beth să colecteze date de geolocalizare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Necula Mario
23.03.2020, 19:29:09

Geolocalizarea... Reactivarea Gulagurilor... Se pare ca Putin , doreste ca sa foloseasca aceasta pnademie , de a intari putin stock ul genetic al gloatelor rusesti, atat de slabit de votka ieftina , si nivelul de trai similar celor tarilor in curs de dezvoltare... Cum se spune pe ruseste ? : Siberia , here we come...

-2 (2 voturi)
DoaroOpinie!
23.03.2020, 20:54:25

Cu siguranta epidemia se va extinde si in Rusia, sigur vor fi luate masuri drastice si acolo! Dar tu urmareste situatia din America, in fond acolo traiesti! 41.500 cazuri, 8.000 cazuri noi si raportarile pt ultimii 24 de ore inca nu s-au inchis! In 2-3 zile depasiti Italia, apoi intr-o saptamina China. Deocamdata este lovit NY, dar vin tare din urma celelalte state. La voi inca nici nu a inceput epidemia! Daca te uiti pe grafice, linii drepte, ascendente!

Necula Mario
23.03.2020, 23:34:54

@ DoaroOpinie... Eu le urmaresc pe celel din USA . daca tu imi promiti ca le urmaresti, pe cele din Romania... Tu crezi ca rusii au nevoi de aportul tau pe internet ?... Colcaie Romania de agenti rusi... Tu de crezi ca Ukraina ,Basrabia si Romania , nu s-au putut inarma in ultimele 4 decade de la caderea URSS ???...Rusii au Coloana a Cincea in Romania...Iar aceasta coloana are ca sarcina sa tina Romania , inapoiata , dezarmata , confuza si corupta... Dar sunt sigur ca voluntariatul tau , pe care il joci ca Patriot Mioritic,este apreciat de Moscova...

Carmen Florea
23.03.2020, 20:24:43

si daca isi scot bateria de la telefon cum Îi mai , localizeazã ,,