Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia a testat o rachetă care depăşeşte de 8 ori viteza sunetului VIDEO

21
26 Nov 2020 20:07:21
Autor: Viorica Marin
Prima lansare a rachetei hipersonice de croazieră Zirkon de către fregata “Amiralul flotei Uniunii Sovietice Gorşkov”, a fost efectuată la începutul lunii octombrie a acestui an.
Prima lansare a rachetei hipersonice de croazieră Zirkon de către fregata “Amiralul flotei Uniunii Sovietice Gorşkov”, a fost efectuată la începutul lunii octombrie a acestui an.

În Marea Albă s-a desfăşurat cu succes testul de lansare a rachetei hipersonice Zirkon, care a parcurs o distanţă de 450 de kilometri cu o viteză de opt ori mai mare decât cea a sunetului şi a lovit o ţintă în Marea Barents, anunţă Ministerul Apărării al Rusiei.

 
“Potrivit datelor controlului obiectiv, racheta hipersonică anti-navă Zirkon a lovit cu succes o ţintă maritimă, aflată la o distanţă de 450 de kilometri. Viteza de zbor a rachetei constituie opt Mach, adică de 8 ori mai mult decât cea a sunetului, deci aproximativ 10.000 de kilometri pe oră, înainte de a-şi lovi ţinta, aflată la 450 de kilometri distanţă, în Marea Barenţ - teritoriu rusesc. Izolarea zonei de desfăşurare a tragerilor a fost asigurară de forţele Flotei Navale Nordice, care activează în Marea Barents, inclusiv crucişătorul cu rachete Mareşalul Ustinov şi fregata Amiralul flotei Kasatonov”, se mai adăugă în comunicat.
 
Programul pentru dezvoltarea noului tip de rachetă „Zircon” a început în 2011, iar aceste arme concepute de către armata rusă au început să fie testate în urmă cu 5 ani. Prima lansare a rachetei hipersonice de croazieră Zirkon de către fregata “Amiralul flotei Uniunii Sovietice Gorşkov”, a fost efectuată la începutul lunii octombrie a acestui an.
 
Vladimir Putin a prezentat proiectul în 2018, ca parte a noilor tehnologii de armament ruseşti.
 
Preşedintele a afirmat că rachetele hipersonice sol-aer, care pot fi lansate şi de pe mare, se pot deplasa de 9 ori mai rapid decât viteza sunetului şi ar putea lovi ţinte aflate la peste 1.000 de km distanţă.
 
Liderul rus a avertizat că ţara sa va fi forţată să folosească rachetele hipersonice asupra submarinelor din apropierea apelor SUA, ca răspuns la escaladarea tensiunilor dintre cele două ţări.
 
În replică, oficialii americani au catalogat afirmaţiile sale drept „propagandă fără baze reale”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Cetăţeanul Turmentat
26.11.2020, 20:25:55

Nu lesina nici un troll rus de placere in fata acestei informatii? Sau nu vreti sa va dati de gol, baieti! In fine, putem avea tot atata incredere in informatiile despre armele rusilor cat putem sa avem in vaccinul lor Sputnik V. Si ce ironie: i-au dat numele celui mai lamentabil esec al lor in cursa spatiala...

-5 (17 voturi)
UnulDinVancouverCanada
26.11.2020, 20:33:52

Old news...Si Saddam Hussein avea rachete care depaseau de saispe ori viteza sunetului ...

+4 (22 voturi)
Mihai Popescu
26.11.2020, 20:40:37

Huooo !!! Rusine Rusia ! Jos Putin si sus Trump (Biden).

-3 (11 voturi)
B M
26.11.2020, 20:46:22

Un filmuleț cu multe lansări, dar nici o secvență cu o rachetă care lovește ținta! Mosfilmul să ia legătura cu Pixar pentru remedierea situației.

0 (12 voturi)
Marius N (NM)
26.11.2020, 20:46:34

Fai stimabila autoare a articolului, esti nesimtita? Racheta din videoclip este o racheta antibalistica, A-135 sau ABM-4 Gorgon pe numele ei NATO! Nu are nicio treaba cu racheta Zyrkon despre care vorbesti...

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările