Rusia

articolul anterior articolul urmator

Rusia vânează „agenţi străini“ în presa independentă finanţată de SUA

9
10 Aug 2020 20:05:40
Autor: News.ro
Secretarul de stat american Mike Pompeo
Secretarul de stat american Mike Pompeo

Statele Unite sunt profund îngrijorate de o propunere legislativă a autorităţilor din Rusia care ar afecta independenţa mai multor publicaţii, printre care Vocea Americii şi Radio Europa Liberă, potrivit unei poziţii exprimate luni de Mike Pompeo, secretarul de stat american.

Propunerea legislativă vizează entităţile media din Rusia finanţate de Agency for Global Media (USAGM), din Statele Unite. 
 
"Pentru mai mult de 70 de ani, Voice of America (VOA) şi Radio Free Europe/ Radio Liberty (RFE/RL) au fost o sursă importantă de ştiri independente şi de informaţie pentru oamenii din Rusia", spune Pompeo. 
 
Decretul va pune noi presiuni care vor afecta pe viitor posibilitatea ca Vocea Americii şi Radio Europa Liberă să poată funcţiona în Rusia, accentuând şi mai mult restricţiile pe care aceste instituţii le întâmpină, potrivit declaraţiei secretarului american de stat. 
 
"Rămânem îngrijoraţi de presiunile continue asupra presei independente din Rusia şi solicităm acestei ţări să respecte obligaţiile internaţionale pe care şi le-a asumat şi prevederile OSCE cu privire la libertatea de exprimare. Solicităm guvernului rus să reevalueze aceste demersuri, care în final vor afecta relaţiile bilaterale", a adăugat Pompeo. 
 
Reacţia Departamentului de Stat al SUA vine după ce guvernul de la Moscova a emis un proiect de act normativ în domeniul mass-media prin care pune o ştampilă de "agenţi străini" mai multor publicaţii finanţate de americani. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Lamuritorul
10.08.2020, 20:32:28

Piticul caratrist nu stie un proverb romanesc: de ce ti-e frica, nu scapi!

+1 (1 vot)
sida progresista
10.08.2020, 20:39:58

>presa independentă finanţată de SUA >presa independentă >finanţată de SUA

+1 (3 voturi)
DoaroOpinie!
10.08.2020, 23:24:09

>presa independentă >finanţată de SUA= un nonsens!

-1 (1 vot)
Navrapascu Vasile
10.08.2020, 20:51:58

A cui "vaca sa raga da a americanilor sa taca.."..cica ei sunt sfinti....rusii fac ceea ce fac si yanchii...

-2 (2 voturi)
DoaroOpinie!
10.08.2020, 23:19:35

Totusi ma intreb cei care scriu "presa independenta finantata de SUA" chiar nu realizeaza contradictia din titlu?! Imi inchipui ca ar sari ca arsi daca as spune "presa libera din Rusia finantata de Kremlin"! Adica zi de zi ziarele sint pline de article care vorbesc de lipsa libertatii de exprimare si de democratie din Rusia, ca presa din Rusia este aservita puterii, de ingerintele Rusiei in treburile SUA, in alegerile din America si apoi se trinteste acest titlu absurd "presa independenta finantata de SUA"! .... Apropo, dar la noi cind se va elibera presa, massmedia de ingerintele americane, cind se va elibera media din Romania de patronii americani si sa incepem sa avem si noi o bruma de presa independenta si intr-adevar libera?!

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările