Rusia

articolul anterior articolul urmator

Soldaţii ruşi au trimis acasă 58 de tone de bunuri furate din Ucraina: televizoare, drone, conserve şi haine

11
27 May 2022 11:10:22
Autor: Lorena Mihăilă
Foto The Moscow Times
Foto The Moscow Times

Soldaţii ruşi care luptă în războiul din Ucraina au trimis acasă cel puţin 58 de tone cu bunuri jefuite de la începutul invaziei, potrivit unei investigaţii realizate de site-ul de ştiri independent Mediazona.

Jurnaliştii au analizat pachetele trimise din 46 de sucursale ale firmei de curierat SDEK situate în apropiere de graniţa cu Ucraina, în Rusia şi Belarus. Pachetele, despre care se presupune că erau trimise de soldaţii ruşi, erau identificate după greutate, de cele mai multe ori depăşind cu mult greutatea şi dimenisiunile pe care trebuie să le aibă un colet mediu.

În înregistrările video de la un punct de control al firmei SDEK din oraşul Valuyki, de la graniţa cu Rusia, se vede cum sunt livrate haine, adidaşi, conserve, televizoare, corturi şi anvelope.

Pe 29 aprilie, un ofiţer rus neidentificat ar fi expediat o dronă militară Orlan-10, probabil furată de la propria sa armată.

Mediazona a constatat că cel mai mare număr de colete a fost trimis între sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, imediat după ce trupele ruse şi-au părăsit poziţiile din nordul Ucrainei şi din apropierea capitalei Kiev. Numai pe 4 aprilie, soldaţii au trimis 4 tone de colete despre care se crede că sunt pline cu bunuri jefuite, scrie The Moscow Times.

Oraşul Urga din regiunea de exploatare a cărbunelui Kemerovo, din Siberia, a primit cel mai mare număr de pachete, cântărind un total de 5,8 tone. Publicaţia Mediazona a făcut conexiunea dintre numărul mare de livrări cu Brigada motorizată 74 din Urga, care a fost dispusă în oraşele ucrainene Bucea, Hostomel şi Irpin, unde au avut loc atrocităţi în masă comise de armata rusă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Andrei Tirighie
27.05.2022, 11:15:05

asta ar fi explicația pt. întărirea rublei și avântul de nestăvilit al economiei rusiei.

+8 (8 voturi)
DACVIKING
27.05.2022, 11:16:02

Lupul î-si schimba parul, dar năravul ba ! DAVAI CEAS, DAVAI PALTON !

+6 (12 voturi)
Rost
27.05.2022, 11:47:35

Corect ! De la nazisti trebuie luat tot indiferent daca sunt romani sau ucraineni .

-5 (9 voturi)
indianul joe
27.05.2022, 11:33:29

Bine ca le foloseste cineva...oricum multe bunuri au fost distruse, arse....pacat de acelea, nu de cele care ajung tot la niste oamei care au nevoi. Gluma e cu masinile de spalat....ca au renuntat coreeni sa livreze marfa in Rusia !!!! Sau nu se mai vinde bine asta cu masinile de spalat ???

-17 (21 voturi)
fact check
27.05.2022, 11:46:42

tu esti unul dintre cei cu "nevoi speciale"

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările