Rusia

articolul anterior articolul urmator

Suma uriaşă cheltuită zilnic de Rusia pentru a susţine războiul din Ucraina

1
19 May 2022 09:40:15
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă / ZDF
Foto Arhivă / ZDF

Rusia a cheltuit luna trecută mai mult de 300 de milioane de dolari pe zi pentru apărare, potrivit datelor ministerului de finanţe de la Moscova. Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei sunt de două ori mai mari faţă de perioada dinainte de războiul din Ucraina.

Cheltuielile de apărare au crescut în fiecare lună de când preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina la sfârşitul lui februarie, în timp ce forţele armate ruse au eşuat să asigure o victorie rapidă şi s-a mulţumit cu strategia capturării teritoriilor din est, relatează The Moscow Times.

În luna februarie cheltuielile pentru apărare ajungeau la 5,4 miliarde de dolari, dar în martie s-au ridicat la suma de 6,6 miliarde de dolari, arată datele ministerului, raportate prima dată de către ziarul The Moscow Times, varianta în limba rusă.

În luna aprilie au fost cele mai scumpe cheltuieli, ajungându-se la 308 milioane dolari pe zi. În luna aprilie 2022, cheltuielile de apărare ale Rusiei au fost mai mult decât dublul perioadei de dinainte de război - cu 3,4 miliarde dolari cheltuiţi în ianuarie 2022.

În perioada ianuarie şi sfârşitul lunii aprilie 2022, 24,6 miliarde de dolari din bugetul Rusiei au fost folosiţi pentru cheltuieli militare. Suma este de trei ori mai mare decât cea cheltuită de ţară pentru educaţie, mai mult decât dublu faţă de cea cheltuită pentru sănătate şi de zece ori mai mare decât cea cheltuită pentru conservarea şi managementul mediului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ALEXANDRE STARK
19.05.2022, 23:40:15

To the people of russia: " Fight and Show your Opposition to your Fucking Shitty DICTATOR across your country, don't just be Cowardly, Drunken Spectators. To putin: "GO TO HELL. AMEN." 🖕 "Glory to Ukraine" -💛💙 " Слава Україні " ! 💛💙 --------------------------------------------------------------------------------------------- Народу России: «Борись и показывай свою оппозицию своему гребаному дерьмовому ДИКТАТОРУ по всей стране, а не будь Трусливым, Пьяным Зрителем. Путину: «Иди К черту. АМИНЬ." 🖕 "Glory to Ukraine" -💛💙 " Слава Україні " ! 💛💙 https://youtu.be/TONvyvjQNnM

-16 (16 voturi)
Modifică Setările