Rusia

articolul anterior articolul urmator

Teritoriul din vecinătatea Ambasadei Marii Britanii la Moscova a fost redenumit „Piaţa Republicii Populare Lugansk”

2
5 Jul 2022 15:29:48
Autor: Ana-Maria Gherghiță
FOTO Ilustrativă: SHUTTERSTOCK (Arhivă)
FOTO Ilustrativă: SHUTTERSTOCK (Arhivă)

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a semnat o ordonanţă prin care zona din apropierea Ambasadei Marii Britanii a fost redenumită Piaţa Republicii Populare Lugansk (LPR), a comunicat serviciul de presă al Primăriei Moscovei, preluat de Interfax.

Primăria Moscovei a informat, luni, 4 iulie, că moscoviţii au hotărât să numească piaţa din apropierea Ambasadei Marii Britanii în onoarea Republicii Populare Lugansk, în urma votului desfăşurat în cadrul proiectului „Cetăţean activ”, la care au luat parte 109.603 persoane, potrivit Interfax.
 
 „Cetăţenii au decis să denumească zona de-a lungul digului Smolenskaia, între Strada Protocinîi şi ieşirea spre strada Novîi Arbat, în cinstea Republicii Populare Luhansk. Votarea a avut loc în cadrul proiectului Cetăţean activ. La acesta au participat 109.603 persoane. Opţiunea aleasă de majoritatea participanţilor la vot a câştigat 56,85% din voturi”, a comunicat primăria din capitala Federaţiei Ruse printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial. 
 
De asemenea, la sfârşitul lunii iunie, a fost comunicat faptul că o piaţă din Moscova aflată lângă Ambasada SUA din Rusia a fost numită „Piaţa Republicii Populare Doneţk”, conform Interfax.
 
Iniţiativa de a redenumi piaţă a fost realizată de parlamentarii Dumei pe 18 mai. Ei au recomandat ca zona din vecinătatea Ambasadei SUA să se numească „Piaţa Apărătorilor Donbas”, iar la votul din cadrul programului „Cetăţean activ” a câştigat varianta „Piaţa Republicii Populare Doneţk”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

SifonarSIE Turnatorul
5.07.2022, 15:49:24

Iara in fata Ambasadei USA se va numi Republica Donetk

Sever H.
5.07.2022, 16:51:04

Ar trebui făcut un concurs de propuneri și pentru redenumirea bulevardului Kiaeleff. Ca sa nu se supere muscalii ,l-am putea redenumi:bulevardul violatorilor rusi, sau al hotilor muscali, bulevardul criminalului Stalin, sau al victimelor salbaticilor muscali. Sunt convins căror fi denumiri mult mai bune decât astea.0

Modifică Setările