VIDEO Pandemia Covid-19. Cine sunt şi ce misiune au militarii ruşi trimişi în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari ruşi trimişi de Putin să lupte cu noul coronavirus în Italia
Militari ruşi trimişi de Putin să lupte cu noul coronavirus în Italia

Rusia a intrat într-o permanentă campanie  propagandistică prin care se prezintă într-o lumină bună pe fundalul pandemiei de coronavirus. Cei 100 de militari ruşi trimişi de Putin la Roma au fost o mare lovitură de imagine. Ei s-au pornit de la Roma spre Bergamo cu steaguri ruseşti fluturând pe camioane. Totul sprijinit de o masivă ofensivă a trolilor pe reţelele sociale, ca să arate că Rusia face mai mult decât Europa.

Scopul principal al campaniei informaţionale ruseşti este de a convinge populaţia că UE nu este în stare să ajute Italia (informaţia cu privind ajutorul nemţesc este blocată sau ignorată), dar şi prezentarea Rusiei ca fiind singurul stat care ajută Italia.

Privind lista celor care au ajuns în Italia ca parte a misiunii militare ruse, devine evident că echipa include jurnalişti, make-up artişti, specialişti în iluminat scenic şi oameni complet fără legătură cu medicina. Unii militari nu sunt, de asemenea, asociaţi cu medicina sau unităţi de apărare chimică, ci reprezintă probabil Forţele Speciale de Operaţiuni din Rusia, notează deschide.md.

După aterizarea în Pratica di Mare, un convoi de echipamente militare ruse a parcurs 600 km până la Bergamo. Aterizarea unei aeronave ruse pe aeroportul din Lombardia ar fi economisit timp şi bani, atât pe combustibilul pentru convoi, cât şi pe combustibilul irosit pentru nouă aeronave de marfă. Astfel, parcurgerea camioanelor ruseşti nu este altceva decât o operaţiune de propagandă sau chiar o acţiune militare de propagare a unor elemente militare într-un punct prestabilit.


Au aruncat în mediul online informaţia falsă că Polonia şi Ucraina au închis spaţiul aerian pentru avioanele militare ruse care transportă ajutor în Italia. Cu toate acestea, o analiză a coridoarelor aeriene demonstrează că cea mai scurtă cale din Moscova la aeroportul Pratica di Mare trece prin Belarus, şi nu prin Ucraina. Se pare ca ultima a fost amintită în contextul conflictului cu Rusia din Donbas, scrie deschide.md.

Jurnalistul rus, Aleksandr Sladkov, care este asociat cu mediul militar a declarat că misiunea a fost ca un „cuţit umanitar în înfipt în pieptul NATO”. El a menţionat că operaţiunea este comparabilă cu debarcarea paraşutiştilor ruşi în Kosovo în anul 1999 pentru sprijinirea sârbilor kosovari. Un jurnalist al postului TV Zvezda, aparţinând Ministerului Apărării a vorbit despre „gruparea rusă în Italia”.
 

soldati rusia italia

Printre alţii, din misiune face parte şi Serghei Kikot, un general care în anul 2019 a sărit în apărarea lui Assad la Haga declarând că acesta nu a folosit arme chimice în oraşul sirian Duma.

Din compenenţa grupului mai fac parte Aleksandr Iumanov, colonelul Aleksei Smirnov, locotenent-colonelul Ghenadi Eremin şi locotenent-colonelul Veaceslav Kuliş.


Aceşti ofiţeri au participat la participat în proiecte legate de virusul Ebola, realizate de al 48-lea Institut de cercetare al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse şi de întreprnderea de stat „Vektor”, care au participat în timpul URSS la crearea armelor biologice. Trebuie menţionat faptul că, în pofida lucrului minuţios cu virusul Ebola, ruşii nu au reuşit să creeze un vaccin împotriva virusului Ebola care ar fi fost acceptat în SUA şi UE. Aceste două structuri au fost învinuite în anul 2018 de încercarea de a crea un nou virus militar de febră hemoragică virală. Trebuie menţionat faptul că aceşti ofiţeri au fost prezentaţi italienilor drept angajaţi ai Academiei de medicină militară din Kirov, deşi ei lucrează la Institutul 48 de cercetare şi ştiinţă de pe lângă Ministerul Apărării, specializat în arme biologice.

Cel mai probabil, scopul principal al ruşilor este colectarea materialului biologic al italienilor infectaşi cu COVID-19 , dar şi cercetarea modului în care decurge boala şi mijloacele folosite în Italia, pentru a fi preluate de Rusia.

Potrivit experţilor, există o mare probabilitate a faptului că în Rusia se va declanşa o epidemie similară celei din Italia. 
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite