Rusia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ruşii au testat o rachetă Kalibr în Marea Neagră. A lovit ţinta în 137 de secunde, parcurgând 250 de kilometri

100
15 Dec 2019 13:18:36
Autor: Viorica Marin
Teste cu sistemul de rachete Kalibr în Marea Neagră
Teste cu sistemul de rachete Kalibr în Marea Neagră

Sistemul de rachete Kalibr a fost folosit pentru prima dată în Marea Neagră în timpul exerciţiilor navale. În 137 de secunde, racheta parcurs mai mult de 250 de kilometri înainte de a-şi atinge ţinta.

Fregata amiral Essen a lansat cu succes un atac de artilerie ca parte a exerciţiilor navale în Marea Neagră, relatează canalul TV Zvezda. Acesta a publicat un videoclip exclusiv cu utilizarea rachetelor de croazieră Kalibr în zona Mării Negre.
 
O rachetă Kalibr a lovit o ţintă situată pe un poligon de coastă. A parcurs aproape 140 de mile nautice (peste 250 de kilometri) în 137 de secunde, trasând o traiectorie complexă. Avioane de luptă supersonice au escortat racheta Kalibr, iar distrugerea ţintei a fost filmată de o dronă.
 
În timpul exerciţiilor, marinarii s-au antrenat să lovească o navă de suprafaţă cu un sistem de rachete Kalibr activat electronic.
 
Fregata amiral Essen a făcut mai tras cu rachete Kalibr din Marea Mediterana îmoptriva unor poziţii ale teroriştilor în Siria.
 
Proiectate iniţial pentru submarinele nucleare ale proiectului 885 Iassen, rachetele de croazieră Kalibr, cu o autonomie de 2.500 km, au fost apoi adaptate pentru submarinele diesel-electrice ale proiectului 636 Varşavianka (clasa Kilo conform NATO ) şi nave de suprafaţă.
 
De asemenea, Rusia a testat sistemul Kalibr în timpul operaţiuniilor din 2015 din Siria.
 
Racheta navală de croazieră din seria Kalibr (cod Nato: SS-N-27 Sizzler) este varianta rusească a celebrelor rachete de croazieră americane Tomahawk. Kalibr sunt proiectate de grupul rus de cercetare şi producţie Novator. Versiunile de export ale sistemelor Kalibr au o rază operaţională de 50 până la 300 km, în timp ce cele mai recente versiuni ale rachetelor 3M-14 / 3M-14T (Kalibr) variază între 1500 şi 2500 km

Rachetele Kalibr pot fi lansate pe orice vreme, singure sau în salvă. Pot purta focoase nucleare sau convenţionale care cântăresc până la 500 kg. Aceste rachete pot ajunge la o altitudine de 1.000 m, dar, de asemenea, zboară la 20 de metri deasupra apei, ceea ce complică detectarea prin radar. Kalibr este, de asemenea, cunoscută pentru capacitatea sa de a străpunge scuturile de apărare antirachetă. Ea zboară de cele mai multe ori la o viteză subsonică, dar accelerează la viteza supersonică în timpul fazei finale a zborului său, ceea ce face ca interceptarea sa să fie mult mai dificilă.

Toate navele noi intrate în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră - corvete, fregate şi submarine - sunt echipate cu rachete de croazieră "Kalibr", cu lansare de pe o platformă maritimă. La ora actuală, Flota rusă cu baza la Sevastopol (Crimeea) dispune de 72 de rachete "Kalibr", dar - conform planurilor sale de echipare militară - este prevăzut ca în 2020 numărul lor să crească la 170, potrivit comandantul şef al marinei ucrainene, amiralul Igor Voroncenko.
 
Prin intermediul sistemelor antinavă, Rusia controlează întregul bazin al Mării Negre, a avertizat comandantul şef al marinei ucrainene. Sistemele antiaeriene S-400, desfăşurate în Crimeea, urmăresc ţinte aeriene la o distanţă de până la 600 km şi sunt capabile să le lovească la o distanţă de 240 km.
 
În prezent, Rusia construieşte un sistem de detectare maritimă, format din staţii subacvatice automate staţionare, a declarat el. În spaţiul aerian al Crimeii, în timpul exerciţiilor recente au fost observate până la o sută de avioane - bombardiere, avioane de vânătoare şi avioane de atac.
 
Mai mult, atrage atenţia amiralul Voroncenko, ruşii testează cu regularitate noi tipuri de armament, cel mai recent au efectuat teste cu rachete-torpilă.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Vasile Preda
15.12.2019, 13:26:04

Ce sistem de apărare antiaeriană au cele două fregate? Ce misile au la bord cele două fregate pentru a lovi o țintă? Când vom monta niște arme pe cele două bărci mari cumpărate de la englezi?

+2 (6 voturi)
Costica vasile
15.12.2019, 13:45:31

Cele 2 barci mari se numesc fregate !

0 (6 voturi)
Iosiv Varga
15.12.2019, 13:50:10

Deci ca sa loveasca R

-4 (4 voturi)
Militar Corectorul
15.12.2019, 13:53:41

Veorica loveaza din nou. Dupa chilotii tanga antimina si tunul - racheta, mai nou rusii s-au dotat si cu rachete - torpila. In curand vor avea si avionul - submarin, fregatal - bombardier, sau, mai stii, tancul zburator subteran. Cel mai inalt pitic din lume il au deja.

-1 (13 voturi)
Mihai Popescu
15.12.2019, 13:53:42

Rusine Rusia si huooooo Putin !!!! Numai americanii au voie sa testeze arme nucleare, rachete si alte arme !!!! Ei aduc in lume pacea, libertaea si democratia.

+1 (29 voturi)

Vezi toate comentariile (100)