Rusia

articolul anterior articolul urmator

Vladimir Putin susţine că are „probe documentare” că în Ucraina ar fi fost concepute „componente pentru arme biologice”

17
16 May 2022 19:05:44
Autor: Ana-Maria Gherghiță
FOTO Getty Images (Arhivă)
FOTO Getty Images (Arhivă)

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că în Ucraina au fost concepuţi compuşi pentru arme biologice şi că în timpul războiului Rusia a obţinut „probe documentare” cu privire la aceste activităţi desfăşurate pe teritoriul Ucrainei cu ajutorul SUA.

„Acum, în timpul operaţiunii speciale în Ucraina, am obţinut probe documentare că în apropierea frontierelor noastre au fost create în esenţă componente pentru arme biologice”, a afirmat Vladimir Putin luni, la Kremlin, în timpul unui summit al Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), scrie EFE, confrom Agerpres. 
 
Potrivit preşedintelui rus, în plus faţă de aceste acţiuni, care contravin înţelegerilor ce interzic armele biologice şi toxice, în respectivele instalaţii „se elaborau metode şi mecanisme pentru destabilizarea situaţiei epidemiologice în spaţiul post-sovietic”. 
 
Vladimir Putin a insistat că din această cauză trebuie acordată o atenţie specială chestiunii securităţii biologice în spaţiul OTSC, organizaţie ce pune laolaltă Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan. 
 
„De mult timp am activat alarmele despre activităţile biologico-militare ale SUA în spaţiul post-sovietic”, a comunicat Putin la începutul summitului, organizat cu prilejul celebrării a 30 de ani de la fondarea OTSC. 
 
De asemenea, el a adăugat că în această „regiune comună” Pentagonul „a creat zeci de laboratoare şi centre care nu se ocupau de acordarea de asistenţă medicală pentru populaţia ţărilor unde îşi desfăşurau activităţile”. 
 
„Principalul lor scop era de a culege material biologic şi de a studia, pentru propriile obiective, caracterul specific al răspândirii virusurilor şi bolilor periculoase”, a consemnat preşedintele rus. 
 
Aşadar, liderul de la Kremlin le-a solicitat preşedinţilor celorlalte state din OTSC să susţină o iniţiativă a Rusiei de a fonda un organism dedicat acestei chestiuni în cadrul organizaţiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Mircea Lupan
16.05.2022, 19:43:22

Spui numai tampenii. Mai proba ca esti dus cu pluta nu exista!

+4 (8 voturi)
plavanu al xxiv-lea
16.05.2022, 19:52:08

ARMELE BIOLOGICE IEXISTA. E LEITA SITUATIA ASTA CU AIA DIN IRAK. SI IRAKUL MUSTEA DE ARME CHIMICE PANA AU INTRAT AIA DIN NATO PESTE EI... ARMELE ALEA CHIMICE CRED IO CA LE-AU FURAT AIA DIN NATO. CA ASA FACE PUTORILE VESTICE, LE FURA ALTORA MUNCA.

-4 (12 voturi)
gyll
16.05.2022, 19:48:01

Vai de capu lui de criminal nebun. Acest Hitler delirează periculos pentru toată omenirea. Cât mai durează până va fi oprit, până nu este prea târziu.

+10 (14 voturi)
muresan anna
16.05.2022, 20:01:27

Putin ce viseaza noaptea debiteaza ziua. Numai el stie ce consuma ca sa viseze toate aiurelile! Nu vede ca in nebunia lui isi distruge singur tara si isi duce oamenii la moarte, pe langa distrugerea Ucrainei. Nebun tiran au rusii.

+8 (12 voturi)
Hastur
16.05.2022, 20:01:58

De trei luni tot latra ca are dovezi si tot de trei luni nu a reusit sa prezinte public nici macar una.Cred ca i-a trebuit ceva timp sa le fabrice, hehehehehe.Se chinuie saracul sa-si spele obrazul.

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările