Rusia

articolul anterior articolul urmator

Vladimir Putin vrea o „mare asociere euroasiatică”:  Niciun jandarm mondial nu ne va opri

12
27 May 2022 08:25:04
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Arhivă / Getty Images
FOTO Arhivă / Getty Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut joi conturarea unei strategii de dezvoltare a unei „mari asocieri eurasiatice”, care să facă faţă noilor provocări internaţionale, printre care a enunţat acţiunile statelor occidentale împotriva ţărilor care au „politici independente”, relatează Agerpres.

„A sosit momentul să elaborăm o strategie integrală de dezvoltare pentru o mare asociere eurasiatică ce trebuie să reflecte provocările cheie cu care ne confruntăm” şi care să facă paşii necesari pentru noi acorduri complementare regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), a indicat Putin în intervenţia sa prin legătură video la Forumul Economic Eurasiatic care se desfăşoară la Bişkek, capitala Kîrgîzstanului.

Forumul a fost unul premergător summitului de vineri al Uniunii Economice Euroasiatice şi a reunit Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Rusia.

De asemenea, preşedintele kazah Kasim-Yomart Tokaiev, prezent în persoană la forum, a amenţionat că ar fi posibilă implementarea proiect denumit „Eurasia Mare”, care a fost propus de Putin şi care prevede sporirea cooperării economice cu China a statelor din refiunea fostei republici sovietice, scrie Agerpres.

„Mai devreme sau mai târziu, îl vom implementa. Şi, cum a spus preşedintele rus Vladimir Vladimirovici (Putin), este posibil ca şi alte ţări să se poată alătura” acestui proiect, a afirmat Tokaiev. Această iniţiativă a preşedintelui rus prevedea iniţial şi posibilitatea participării unor ţări europene la proiectul „Eurasia Mare”.

Referindu-se la sancţiunile occidentale impuse ţării sale şi Belarusului după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei, Vladimir Putin a susţinut că acestea au ca scop „izolarea şi slăbirea” ţărilor care dezvoltă „politici independente”, dar pe care „niciun jandarm mondial” nu le va putea opri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Neti Sandu minte
27.05.2022, 10:05:27

O asociere intre corupti incompetenti nu are cum sa invinga SUA.

+8 (10 voturi)
fact check
27.05.2022, 11:10:38

Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Rusia. ca sa-ti povestesc...numai unul si unul

+10 (12 voturi)
Andrei Tirighie
27.05.2022, 11:19:41

Ar mai fi Bârzâstanu și Ciocârstanu care se învecinează cu Cociorstanu, mulți le confundă.

+10 (10 voturi)
Costin Calinesteanu
27.05.2022, 11:09:49

,,Forumul a fost unul premergător summitului de vineri al Uniunii Economice Euroasiatice şi a reunit Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Rusia." ,,Marea asociere euroasiatica" Vai mama lor! :)))))))))

+7 (9 voturi)
Lucifer
27.05.2022, 11:32:54

Prea mici economici pentru un război aşa de mare....

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările