Rusia

articolul anterior articolul urmator

Vladmir Putin, preşedintele unei ţări fără opoziţie solidă şi fără alegeri libere, spune că sistemul electoral al SUA are probleme

40
22 Nov 2020 19:44:38
Autor: News.ro
Vladimir Putin FOTO Kremlin.ru
Vladimir Putin FOTO Kremlin.ru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, duminică, la televiziunea de stat, că este pregătit să lucreze cu “oricine are încrederea poporului american” şi că îl va felicita pe câştigătorul alegerilor din SUA în momentul în care formalităţile se vor încheia şi situaţia va fi clară, relatează Reuters.

“Vom lucra cu oricine are încrederea poporului american”, a afirmat Putin.

El a menţionat însă că va trebui ca partea care pierde să se recunoască învinsă sau ca rezultatele finale ale alegerilor să fie anunţate oficial.

Potrivit tass.com, Vladimir Putin a mai declarat că sistemul electoral american are probleme, însă a adăugat este de competenţa Washington-ului dacă vrea sau nu să îl schimbe. “Este absolut evident – este clar pentru toată lumea – mi se pare că le este clar americanilor că sunt unele probleme în sistemul electoral al SUA. Nu este treaba noastră dacă trebuie ca ei să schimbe sau nu ceva. Depinde de poporul american şi de reprezentanţii săi în parlament. (...) Acum se ştie că un candidat care câştigă într-un stat obţine voturile tuturor electorilor. Să spunem că sunt 20. El a câştigat 11, dar obţine 20. Însă poate se dovedeşte că în spatele acestor electori sunt mai puţine voturi. S-a întâmplat de trei ori în istoria SUA, după părerea mea, ca un preşedinte să fie ales de un nu mai mare de electori în condiţiile în care în spatele lor era un număr mai mic de votanţi. Este acest lucru democratic”, a afirmat Putin.

El este de părere că problemele din sistemul electoral american fac ca SUA să nu aibă niciun drept să acuze alte ţări că legislaţia lor cu privire la alegeri nu este perfectă. “Acesta (procesul electoral din SUA) categoric nu îi dă nimănui dreptul să arate cu degetul problemele din alte sisteme politice, inclusiv cu privire la legislaţia legată de alegeri”, a adăugat preşedintele rus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

40 Comentarii

UnulDinVancouverCanada
22.11.2020, 19:58:47

Hotul striga hotul ... tipic rusesc... bine ca Romania a scapat de rusi si e in NATO

+9 (19 voturi)
Utilizator Adevărul
22.11.2020, 20:06:36

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.11.2020, 19:59:16

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.11.2020, 20:01:44

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.11.2020, 20:04:38

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (40)

Modifică Setările