Rusia

articolul anterior articolul urmator

Ziar apropiat Kremlinului: Rusia ia în calcul un schimb de prizonieri în cazul celor 24 de marinari capturaţi în Strâmtoarea Kerci

3
11 Jan 2019 12:27:36
Autor: News.ro
Un marinar ucrainean capturat de ruşi în Strâmtoarea Kerci FOTO Arhivă
Un marinar ucrainean capturat de ruşi în Strâmtoarea Kerci FOTO Arhivă

Rusia ar putea face un schimb între cei 24 de marinari ucraineni luaţi prizonieri în noiembrie în largul Crimeei ocupate şi cetăţeni ruşi deţinuţi în Ucraina, dezvăluie în ediţia de vineri ziarul Izvestia, apropiat Kremlinului, citând o sursă diplomatică rusă de rang înalt, relatează Reuters.

Marinarii, luaţi prizonieri în urma unui incident armat între marinele rusă şi ucraineană în Strâmtoarea Kerci, la 25 noiembrie, au fost transferaţi câteva zile mai târziu la Moscova şi inculpaţi de intrare ilegală pe teritoriul rus.

Sursa diplomatică citată de Izvestia subliniază că marinarii ucraineni ar urma să fie judecaţi în Rusia înaintea unui eventual schimb de prizonieri, subliniind că numeroşi ruşi deţinuţi în Ucraina ar putea face obiectul unor negocieri în acest sens.

Nicio dată nu a fost stabilită în vederea procesului celor 24 de marinari, care se consideră prizonieri de război, un statut pe care Moscova refuză să li-l acorde.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ghivi Zurabovici
11.01.2019, 13:08:25

Minciună peste minciună: "luaţi prizonieri în noiembrie în largul Crimeei ocupate" - în apropierea regiunii Krasnodar. "în urma unui incident armat între marinele rusă şi ucraineană în Strâmtoarea Kerci" - marina rusă nu a participat la reţinerea acestor vase. "care se consideră prizonieri de război, un statut pe care Moscova refuză să li-l acorde" - acest statut nu poate fi acordat - stare de război între state nu este. În articol original se spune că negocierea privind schimbul va fi posibil după alegerile din Ucraina.

+1 (1 vot)
Ivan Turbinca
11.01.2019, 13:18:08

Prizioneri de razboi?-:)))A declarat Ucraina razboi Rusiei,sau poate Rusia a declarat razboi Ucrainei,si nimeni nu stie? Marinarii ucraineni sunt niste infractori a frontierilor maritime ruse.Doar dupa ce instanta de judecata rusa isi va spune verdictul,numai atunci se va pune pe rol schimbul marinarilor cu rusii detinuti in Ucraina.Altfel,Porosenco ar trimbita,la toate colturile europene, inaintea alegerilor,despre un nou triumf,asupra rusilor.

+1 (1 vot)
Nicu_4
11.01.2019, 17:09:13

pai nu ziceau rusii ca ei nu au trupe in estul ucrainei si deci nu au invadat ucraina ?