Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

În SUA, pe 3 noiembrie, se va vota pe mai multe teme. Nebănuit de interesante

48
24 Oct 2020 10:28:32
Cristian Unteanu

Sigur că tot interesul se îndreaptă spre rezultatul final al alegerilor prezidenţiale, dar nu este totalmente drept deoarece vor fi desemnaţi atunci şi ocupanţii a 435 de locuri în Camera Reprezentanţilor şi a 33 dintre cei 100 de membri ai Senatului, toate opţiuni-cheie pentru a şti în ce sens se va îndrepta viitoarea politică americană.

Dar, alături de temele globale, mi-au atras atenţia două referendumuri locale, extrem de interesante deoarece se încadrează într-un trend global, acela al depenalizării totale a stupefiantelor: se va vota în Washington DC pentru depenalizarea consumului de ciuperci halucinogene şi, în statul Oregon, a folosirii psilocibinei, substanţă foarte intens euforizantă şi halucinogenă. Pregătiri serioase în acest sens, inclusiv un studiu de impact financiar:

Preliminary Discussion DRAFT

November 3, 2020 General Election

Initiative Referendum #34

“Allows manufacture, delivery, administration of psilocybin at supervised, licensed facilities; imposes two-year development period.”

Draft Estimate of Financial Impact:

This measure legalizes, regulates and taxes the manufacture, sale, and administration of psilocybin for mental health purposes. State revenue and expenditures will be impacted by passage of this measure. Local government expenditures will be impacted. A fifteen percent point of sales tax based on the retail sales of psilocybin is established as a source of funding for administrating the program by the Oregon Health Authority, tax collection and enforcement by the Oregon Department of Revenue, and administration by the Oregon Liquor Control Commission of a psilocybin tracking system.

The measure requires the Oregon Health Authority (OHA) to develop, over a two year period, beginning January 1, 2021, a regulation, licensure, and enforcement program, including fees and fines. The revenue estimate from fees and taxes when fully implemented is indeterminate.

The financial impact during the two-year development period, which runs through December of 2022, is estimated to be $7.0 million General Fund to begin activities required under the Act. Once the program is established, ongoing costs are estimated at $3.9 million annually, which will be covered by the fees and tax funds for the administration and enforcement of the Act.

The financial effect on local government for conducting required land use compatibility assessments for licensee applicants and adoption of any pertinent ordinances is indeterminate

Totul dovedeşte o extrem de lăudabilă şi foarte intensă preocupare a legislatorilor americani pentru sănătatea mentală a compatrioţilor lor. Dar este şi o revigorare a tradiţie nord-americană de pionierat în domeniu. Una care a intrat în istorie ca fiind printre cele mai dramatice, tragice şi demente experimente medicale desfăşurate cu aprobarea directă a administraţiei americane şi sub coordonarea CIA. Şi acolo, ca şi în aceste noi propuneri legislative, a fost vorba despre experimente cu substanţe halucinogene folosite odinioară în societăţile primitive pentru a ajuta la intrarea în transă, compunând scheme active de tratament care să permită controlul minţii umane şi să determine un anume tip de comportament sau a capacităţii de a amplifica percepţii senzoriale la mare distanţă.

Proiectul MK-ULTRA al CIA

Din nefericire pentru special umană, asta nu e o poveste. O găsiţi relatată, cu amănuntul rece şi înfiorător de despersonalizat în actele uraşei anchete care a urmat, în actele declasificate şi publicate de-a lungul a decenii. Găsiţi aici toate pachetele de informaţii difuzate până acum, există dubii că s-a declasificat absolut totul, şi, oricum, ceea a ce avem acum ca documente sunt ceea ce s-a mai putut găsi după ce, în 1973, Richard Helms, directorul CIA, a ordonat distrugerea tuturor arhivelor programelor incluse în MK-ULTRA. Dar chiar şi aşa, dacă vă ţin puterile, veţi intra într-un contact prelungit cu infinita oroare pe care oamenii o pot impune - în numele politicii şi ştiinţei - asupra propriilor semeni.

Programul a început în 1953 şi încheiat oficial în 1973, sub umbrela sa desfăşurându-se activităţi complet ilegale incluzând folosirea unor cetăţeni americani şi canadieni deveniţi, fără acordul lor, subiecţi de testare prin administrarea de oze de substanţe halucinogene, naturale sau artificiale (LSD), electroşocurilor, hipnpzei, deprivării senzoriale, izolării, abuzurilor verbale şi sexuale şi a altor forme de tortură. Au fost implicate peste 80 de instituţii de mare renume ştiinţific naţional şi mondial, companii farmaceutice, universităţi şi departamentele lor de cercetare, spitale universitare dar şi închisori, totul sub autoritatea Office of Scientific Intelligence al CIA şi în coordonare cu United States Army Biological Warfare Laboratories. Şeful întregului program a fost medicul Siney Gottelib (foto) un psihiatru militar şi chimist de renume şi care, se spune, şi-a câştigat pe merit porecla de „cel mai prolific torţionar al timpului său“.

Printre programele pe care le veţi găsi descrise pe larg în materialele de arhivă se numără BlueBird care a urmărit atât realizarea unei formule cât mai eficient de „ser al adevărului“ cât şi testarea limitelor manipulării mentale şi consumului de LSD. Sau programul Atichoke care se baza pe şedinţe de hipnoză asupra unor subiecţi cărora li se administrase LSD pentru a testa efectele drogului în starea de somn profund (şi astfel de a şti dacă se putea induce astfel un răspuns controlat la un interogatoriu) sau pentru provocarea de amnezii permanente asupra unor persoane (procedeu interesant pentru aplicaţii la prizonierii de război, spre exemplu). În audierile oficiale, „directorul CIA a mărturisit că peste 30 de universităţi şi alte instituţii participau la programul de «cercetări aprofundate» care implicau testări cu droguri asupra unor cetăţeni nevinovaţi «aparţinând tuturor nivelelor sociale, americani, nativi şi străini». Mai multe dintre aceste teste presupuneau că se administrau droguri, pe ascuns, în timpul unor evenimente sociale“. Dacă vă interesează să aprofundaţi domeniul, citiţi vă rog relatările privind Operation Midnight Climax şi motivarea scuzelor publice pe care, pe 3 octombrie 1995, Bill Clinton o adresează tuturor pentru experimentele ce avuseseră loc pe teritoriul american.

Dacă într-adevăr se va vota pentru ridicarea tuturor opreliştilor legislative în ce priveşte folosirea ciupercilor halucinogene, s-ar putea să intrăm din nou pe teritorii necercetate atât în SUA cât şi, ceea ce este cu mult mai important, şi în Europa.

 În Oregon există trei iniţiative legislative. Prima este în favoarea decriminalizării a cinci substanţe definite oficial ca „plante medicinale psihedelizante: printre ele, bine-cunoscuta mescalină şi seria de plante conţinând DMT, alături de ciupercile psilocibin cu promisiunea că, spre deosebire de canabis, produsul va fi distribuit doar în cazul terapiilor în scop medical. Dar acestea nu se desfăşoară doar în spitalele clasice, ci şi în toate clinicile pentru drogaţi, în centrele de dezintoxicare şi produsele halucinogene vor putea fi distribuite, extrem de uşor, în programele alternative de terapie. Oare cât vor fi de uşor de accesat?

În plus, categoria aceasta a „ciupercilor halucinogene“ este deosebit de largă şi a fost realmente studiată doar în mică sau foarte mică măsură, diversele servicii medicale interesate vorbind în mod regulat despre noi categorii de ciuperci halucinogene cu proprietăţi extrem de puternice, descoperite accidental, în ritmul întâlnirilor între exploratori şi triburile din junglă sau în sud-estul asiatic.

Chiar va fi posibil?

Dacă vreţi să obţineţi un prim răspuns avizat, duceţi-vă la Denver, primul oraş american în care, în mai anul trecut, s-a legalizat consumul de „ciuperci magice“, vândute în aceste elegante cutiuţe, produs garantat şi, definitiv, foarte uror de produs în orice pivniţă insalubră, totul e să faci rost de un vârf de linguriţă de spori. Se procură, garantat de calitate, pe DarkNet, se livrează acasă într-un pacheţel discret, 300 USD cu curier plătit cu tot.

Oricum, pentru a nu zice cineva că nu am urmat corectitudinea politică a partenerului şi îndrumătorului nostru strategic american, iată şi prezentarea uneia dintre substanţe, precum şi avertismentul celor de la DEA (Drug Enforcment Administration)

Home Drug Facts Psilocybin

Psilocybin

Psilocybin

What is it?

Hallucinogenic chemical obtained from certain types of fresh and dried mushrooms. Has slender stems topped by caps with dark gills on the underside.

Street Names

Magic mushrooms, Shrooms, Mushrooms

How is it used?

 • Ingested orally
 • Brewed as tea
 • Added to foods to mask bitter flavor
   

How does it affect the body?

 • Hallucinations
 • Large amounts can cause panic attacks and psychosis
 • Nausea and vomiting
 • Muscle weakness, lack of coordination
 • Overdose may result in psychosis or death
   

În rest, ce să zicem? Petrecere frumoasă în lumea viselor, ieftin, cu efecte momentan garantate şi final la fel de garantat. Dar asta-i altă poveste.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

Vanatorul/d.c.
24.10.2020, 10:48:42

”Trump a înscris de trei ori în ultima sa dezbatere prezidențială. Aceste trei puncte pot fi suficiente pentru a decide soarta partidei electorale din 3 noiembrie. Dezbaterea de joi noaptea a fost una echilibrată, în ciuda câtorva întrebări „ridicate la fileu” pentru Joe Biden și a întreruperilor mai numeroase din partea moderatoarei (24 – 2) care l-au afectat pe Donald Trump. Au existat însă trei elemente care ar putea decide soarta alegerilor din 3 noiembre. Iată-le, în viziunea analistului Christopher Bedford de la The Federalist. 1. Factorul „Pennsylvania” În timp ce moderatoarea Kristen Welker încerca să încheie subiectul „Energie” și să treacă la următorul, Trump a pus o întrebare mortală: Trump: „Va închide industria petrolieră? Vrei să închizi industria petrolieră?” Biden: „Voi face tranziția de la industria petrolieră, da.” Trump: „Oh, asta e o mare declarație.” Biden: „Este o mare declarație, pentru că o să opresc…” Welker: „De ce ați face aceasta?” Biden: „Deoarece industria petrolieră poluează masiv.” Trump: „Oh, înțeleg, Este o mare declarație.” „Este poate cea mai mare declarație”, a declarat Trump, savurând vizibil momentul. „În materie de afaceri, este cea mai mare declarație, căci ce spune el este că va distruge industria petrolieră. Îți vei aminti, Texas? Îți vei aminti, Pennsylvania? Își vei aminti, Oklahoma?” Avea dreptate să fie încântat. Pennsylvania este unul dintre statele cele mai importante pentru ca Trump să obțină victoria în Colegiul Electoral. În ciuda semnelor că balanța din acest stat pare să se încline tot mai multe de partea Republicană, rezultatul continuă să fie strâns. Motivul acestei tendințe este simplu: energia, amintește Bedford. În 2008 și 2012, Philadelphia a dominat votul, pronunțându-se în favoarea primului președinte de culoare. În 2016, alegătorii rurali, dornici să participe la boom-ul energetic promis de Trump, l-au propulsat pe acesta la Casa Albă. Atunci, mitingul lui Obama de la Philadelphia, alături de Hillary Clinton, a eșuat. Săptămâna aceasta, Obama a mers din nou la Philadelphia, tocmai pentru că știe ce miză uriașă este aici. Biden tocmai i-a făcut un cadou formidabil lui Trump. I-a pus și fundă, cerându-i președintelui în exercițiu să-i arate înregistrarea în care candidatul Democrat a afirmat că va interzice fracturarea hidraulică. Lucru pe care echipa lui Trump îl va face cu plăcere, dat fiind că Biden a spus-o de vreo 12 ori. În timpul alegerilor primare, arată analiza The Federalist, Biden a fost mai moderat, respingând măsurile anti-energetice ale Green New Deal. Însă precipitarea de a uni Partidul Democrat l-a făcut să vireze puternic la stânga. În ultimele săptămâni, Biden a schimbat din nou discursul, insistând că nu va interzice fracturarea hidraulică. Joi seara, el și-a dinamitat toate eforturile recente. Este de așteptat ca în ultimele zile ale campaniei, Trump să bată monedă la greu pe acest subiect. De aceea, aceasta a fost cea mai mare victorie a serii. Trump – Biden: 1 – 0 2. Borșul rusesc reîncălzit Biden știa că nu trebuie să o spună – a și recunoscut cu voce tare – dar cu toate astea a făcut-o. „Ei bine, nu ar trebui…” a început fostul vicepreședinte. „Ei bine, o s-o fac.” Bedford comentează cu umor că aproape se putea auzi din culise echipa lui Biden strigând: „Nu, nu!” Dar Biden a făcut-o, afirmând că toate informațiile despre afacerile murdare cu Ucraina, Rusia și China sunt doar o operațiune a serviciilor secrete ruse pentru a-l împiedica să vină la putere. A repetat scenariul Hillary. „Fostul primar al New Yorkului, Rudy (Giuliani) este folosit ca un pion al rușilor. Este, este alimentat cu informații care nu sunt adevărate.” A fost de la început o abordare idioată a Democraților, după ce Raportul Mueller a anulat o dată această ipoteză. Dar ce a făcut Biden joi seara a fost o gafă uriașă, după ce directorul comunității de informații, John Ratcliffe declarase că nu există nici o dovadă a vreunei implicări ruse. Mai mult, ancheta FBI vizează o spălare de bani, ceea ce înseamnă bănuieli de corupție asupra familiei Biden. Timp de o săptămână, greii Stângii s-au străduit să minimalizeze scandalul laptopului, iar coloșii tehnologici Twitter și Facebook să cenzureze o cantitate cât mai mare de informații, pentru a împiedica răspândirea la marele public. Or, ce a făcut Biden? Acuzând o operațiune a Moscovei, a dat o greutate imensă scandalului, pe care nici politicienii Democrați, nici presa nu îl vor mai putea ascunde sub preș, aducându-l în lumina reflectoarelor. Trump – Biden: 2 – 0 3. Jos zeflemeaua de Queens Tonul obișnuit al lui Donald Trump are un mare defect: le enervează teribil pe femeile cu diplomă din lumea bună, care constituie o parte importantă a vechiului electorat Republican, spune Bedford. În timpul campaniei sale electorale din Michigan și Wisconsin de acum o săptămână, acesta a fost unul dintre refrenele cele mai dese: acești alegători nu iubesc zeflemeaua de Queens a lui Trump . O consideră prea mitocănească, „pas comme il faut”. Prima dezbatere nu l-a ajutat pe Trump. Chiar și suporterii necondiționați ai săi, fanii MAGA, s-au simțit dezamăgiți. Joi seara, Trump a schimbat în mod spectaculos placa, dând celor două tabere ale sale ceea ce voia fiecare: o apărare calmă, încrezătoare a realizărilor administrației sale, combinată abilitatea de a-l face pe adversar să răspundă la acuzațiile de corupție și de radicalism ale partidului său. Trump – Biden: 3 – 0 Joi seara a fost ultima dată când americanii l-au mai văzut pe Donald Trump într-o dezbatere prezidențială. Coborând de pe scenă, el le-a zis asistenților săi: „Let’s finish this!” (Christopher Bedford - ”The Federalist”)

-1 (17 voturi)
Andrei Adrian
24.10.2020, 11:40:18

Chestia asta cu ciupercile explica destul de bine comentariile tale de pe aici...

+1 (17 voturi)
Lucifer
24.10.2020, 11:23:34

Am să tot reiau tema, în contrareplică la dl Unteanu: dar alcoolul şi ţigările nu trebuie interzise? Că unele droguri uşoare sunt mai puţin periculoase ca alcoolul şi ţigările. Despre campania din SUA, lucrurile sunt clare: câştigă Trump!

-4 (14 voturi)
Iulian Arion
24.10.2020, 11:37:50

"Despre campania din SUA, lucrurile sunt clare: câştigă Trump!" Ar fi cosmarul unora. Care sunt cotele la pariuri?

-3 (7 voturi)
Iulian Arion
24.10.2020, 11:35:52

Pentru a intelege prezentul, trebuie sa cunoastem trecutul, ca o succesiune de fapte si evenimente in contextul de atunci. On November 12, 1940, Soviet foreign minister Molotov arrived in Berlin and presented to Hitler a long list of territorial claims on behalf of the Soviet Union. These demands were repeated on November 25, 1940, when the Soviet Union proposed a ‘NEW’ peace pact between Germany, Italy, Japan, and the USSR. The Soviet Union demanded: from Finland: Pechenga, the only Finnish port on the Barents Sea, and Porkkala-Udd, the strategically located peninsula on the Baltic Sea controlling the entrance to the Gulf of Finland; naval bases on the Danish side of the straits of Kattegat and Skagerrak, controlling access to the North Sea and to the Baltic Sea; from Yugoslavia: a naval base on the Adriatic Sea; from Greece: a naval base in the Greek port of Thessaloniki; from Romania: the province of Southern Bucovina , a strategic foothold in the Carpathian Mountains to control access to the Ploiesti oil fields; from Bulgaria: a pact of alliance with the Soviet Union including Bulgaria in the Soviet sphere of influence; from Turkey: bases in the Bosporus and Dardanelles straits; from Iran: bases in the Persian Gulf; the transfer of territories south of the Baku-Batumi line (in eastern Turkey, north of Iraq and Iran) to the Soviet sphere of influence; from Japan: the renunciation of its oil concessions in the province of Northern Sakhalin. On November 13, 1940, Molotov asked Stalin for instructions “about China, Turkey,and our interests regarding the Persian Gulf and the Arabian Sea.”7 Stalin advised Molotov: “Do not expose our interest in Persia. . . . If the Germans suggest a division of Turkey, you can show our cards.” In this correspondence, Stalin “suggested” to Molotov to obtain Germany’s consent for another self-serving step to be taken by the Soviet Union. He told Molotov to advise Hitler that the Soviet proposal for an alliance with the Axis powers would “not be possible without a guarantee of our control of Bulgaria and the passage of our troops into Bulgaria.”

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (48)

Modifică Setările